20 meter fra målstreken ledet Thomas sammendraget. Så dundret han i asfalten

Dramatisk avslutning på den femte etappen av Tour de Romandie.

Da det gjensto rundt 20 meter av den 161 kilometer lange femteetappen av Tour de Romandie, ledet Geraint Thomas på oppløpet.

Da spurtkampen mellom ham og Michael Woods virkelig tok til i sluddværet, mistet imidlertid Ineos-rytteren grepet om styret og dundret i bakken.

– Jeg hadde ingen følelse i hendene overhode, og mistet grepet da jeg skulle skifte gir. Det er så frustrerende! sier Thomas til Cycling Pro Net etter målgang.

Etappen gikk nemlig under ufyselige og kjølige værforhold.

– Nå vil jeg bare ha en varm dusj og komme meg over skuffelsen, sier Thomas.

Mens han lå på bakken, seilte også Ben O'Connor forbi. Dermed måtte Waliseren ta til takke med tredjeplassen på etappen. Det gjør at han også ikke inntok ledelsen sammenlagt.

VINNER: Michael Woods fikk en komfortabel vei over målstreken, mens konkurrenten bakset på bakken
VINNER: Michael Woods fikk en komfortabel vei over målstreken, mens konkurrenten bakset på bakken Foto: FABRICE COFFRINI

– Det er så frustrerende. Hadde jeg ikke prøvd å skifte gir, hadde jeg i hvert fall kommet på andreplass, sier Thomas.

Woods fikk dermed en langt enklere vei til seieren. Canadieren leder også Tour de Romandie sammenlagt foran søndagens avsluttende tempoetappe. Han har 11 sekunder til gode på australieren O'Connor og ytterligere fire på Thomas.

Thomas, som vant Tour de France sammenlagt i 2018, har slitt de siste sesongene. Lørdag beviste waliseren at han omsider er tilbake i noe som ligner toppform. 34-åringen var råsterk i den siste stigningen.

Thomas er normalt sett også den beste temporytteren av dem som kjemper i toppen av Romandie-sammendraget. Dersom ikke lørdagens velt har påført waliseren skader, har han derfor gode muligheter til å vinne rittet, som går uten norske ryttere.

(©NTB/TV 2)

Relatert