Real Madrid var i knestående, så slo Benzema tilbake med kunstmål

Chelsea med godt utgangspunkt før neste ukes returoppgjør.

Real Madrid - Chelsea 1-1

Den første semifinalekampen i årets Champions League på Estadio Alfredo Di Stefano endte uavgjort.

– Vi burde avgjort

Chelsea, som leder sammenlagt på antall scorede bortemål, har dermed skaffet seg et meget godt utgangspunkt før det avgjørende returoppgjøret neste uke.

— Zidane har litt å tenke på før returen. Tuchels menn viste mer styrke og intensitet, sier Brede Hangeland.

— Real Madrid må opp ett eller to hakk her om de skal til finalen. Jeg tror Tuchel og Chelsea-spillerne sitter i garderoben med en følelse av at de var det beste laget, fortsetter Hangeland.

Tuchel var litt irritert over at hans mannskap ikke utnyttet det solide spillet i den første delen av kampen bedre.

– Jeg sitter med en følelse av at vi burde vunnet den første omgangen. Kanskje vi kunne avgjort kampen veldig, veldig tidlig i den første halvtimen da vi spilte så sterkt. I den andre omgangen ble det en taktisk kamp, og du kunne merke at vi bare hadde to dager mellom to bortekamper, sa Tuchel på en pressekonferanse etter kampen.

Zidane pustet nok lettet ut etter at hans mannskap fikk kjørt seg i starten av kampen.

– Vi er i live, og vi kommer til returoppgjøret med mål om å vinne. Vi vet at de er gode på motstanderens banehalvdel, de er et konkurransedyktig mannskap og de slipper ikke inn mye. Det er en grunn til at de er i semifinalen, sier Zidane.

Stor Werner-bom

Det var gjestene fra London som kom best i gang under pøsregnet i den spanske hovedstaden.

I det kampen nærmet seg ti minutter gammel, var det kun Thibaut Courtois høyrefot som sto mellom Timo Werner og en drømmeåpning på semifinalen for bortelaget.

– Det skal nesten ikke være mulig å ikke score på den! utbrøt TV 2s kommentator, Petter Myhre.

Kun fire minutter senere kom imidlertid målet, da Christian Pulisic på glimrende vis omsatte Antonio Rüdigers utsøkte gjennombruddspasning til kampens første mål.

– Et kunstverk

Det så ut til vekke Real Madrids evinnelige målmaskin Karim Benzema, som dundret ballen i utsiden av krysstverliggeren kort tid senere.

33-åringen scoret nemlig sitt 71. Champions League-mål på mesterlig vis etter en halvtimes spill, da han banket ballen i nettaket på hel volley.

– Et kunstverk av Benzema! sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen om utlikningen, som ble det siste målet før lagene dyvåte av regn tuslet i garderoben for pause.

Real Madrid hadde tidvis defensive utfordringer, og med kaptein og midtstoppersjef Sergio Ramos ute med skade, spilte gjestene seg til flere muligheter utover i kampen.

Det var Chelsea som var nærmest en kampvinnende scoring, men Real Madrid klarte å stå imot gjennom sluttminuttene.

Dermed endte kampen 1-1.

– En meget solid bortekamp

— Jeg synes vi fortjente å vinne førsteomgang. Vi har noen store sjanser. I andreomgang kunne vi se at vi var slitne. Vi måtte lide for de foregående ukene. Vi skulle hatt en dag til å hvile på, sier Thomas Tuchel etter kampen.

Han mener Chelsea har grunn til å være skuffet over resultatet.

— Når man har så store sjanser, så må man ta dem. Vi hadde muligheten til å lede med to-tre mål tidlig i førsteomgang, sier Tuchel.

— Jeg er imponert over Tuchel og hans mannskap. De leverer en meget solid bortekamp og er nærmest seieren, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Den avgjørende returkampen spilles på Stamford Bridge onsdag neste uke.

Relatert