Neymar måtte gå skuffet av banen etter fjorårets finaletap mot Bayern München. Nå ønsker han revansje.
Neymar måtte gå skuffet av banen etter fjorårets finaletap mot Bayern München. Nå ønsker han revansje. Foto: Matthew Childs

– Hvis jeg vinner tre eller fire Champions League-titler, kan jeg være fornøyd

Neymar snakket om ønsket om Champions League-triumf, og lettet på sløret om ny PSG-kontrakt på tirsdagens pressekonferanse før møte med Manchester City i Champions League.

PSGs brasilianske superstjerne, Neymar, sier at han har fullt fokus på å vinne Champions League, og at han ikke tenker på individuelle priser.

– Jeg fokuserer på Champions League. Hvis jeg kan se tilbake på karrieren, og ha vunnet tre eller fire Champions League-titler, kan jeg være fornøyd, sa 29-åringen på pressekonferansen før onsdagens møte med Manchester City.

Foreløpig står han kun med én. Den kom med Barcelona i 2015. Forrige sesong gikk PSG helt til finale, men der ble det tap mot Bayern München.

– Vi er på rett vei. Atmosfæren er fantastisk. Vi må fortsette å jobbe hardt, og spille bra, for å vinne trofeet vi har lyst på, fortsatte han.

Superstjernens kontrakt går ut etter neste sesong, men mye tyder på at brasilianeren forlenger kontrakten med den franske hovedstadsklubben.

– Jeg har tid igjen. Vi vil gjøre det som er best for alle. Jeg har allerede sagt at jeg er veldig fornøyd her, og jeg føler meg mye bedre enn tidligere sesonger, sa 29-åringen.

Beundres av Guardiola

På Manchester Citys pressekonferanse før semifinalen, fikk manager Pep Guardiola spørsmål om sitt syn på superstjernen.

– Jeg husker at jeg ble vist klipp av ham da han spilte i Santos, og at jeg tenkte «herregud for en spiller». Jeg beundrer ham for å ha gjort fotballen bedre. Det er en glede å se på ham som tilskuer, sier Guardiola om Neymar.

Han tror Barcelona hadde vunnet to eller tre Champions League-titler til dersom Neymar hadde blitt værende i Catalunia.

– Sammen med Messi og Suarez utgjorde han den beste angrepstrioen jeg har sett i mitt liv. De tre var ustoppelige. Neymar valgte å dra til Paris, og det var ikke en dårlig beslutning. Jeg ønsker at han skal ha stabilitet og være skadefri, fortsetter manageren.

Hans lag må også forsvare seg mot Kylian Mbappé under onsdagens semifinale.

– Det er en ung spiller som har fotballverden foran seg. Han er allerede fransk mester og verdensmester. Han er ganske lik som Erling Braut Haaland når det kommer til «wow-faktor», antall scorede mål og hurtighet. Vi skal prøve å slå dem, sier Guardiola offensivt.

Måten han mener det skal skjer på er ved selv ha ballen mye.

– Det er likevel umulig at vi ikke får angrep mot oss. De er så gode offensivt at det ikke hjelper å ligge lavt og forsvare seg. Det best vi kan gjøre er å forsøke å spille vårt spill. Fokuset mitt nå er ikke å vinne Champions League, det er å vinne semifinalen. Budskapet til spillerne er at vi skal reise til Paris for å være oss selv og vinne kampen, sier Guardiola.

– Det er ikke en personlig kamp

Han kollega, PSG-manager Mauricio Pochettino, slo ut onsdagens semifinalemotstander med Tottenham i et dramatisk kvartfinaleoppgjør for to år siden. Argentineren sier likevel det er lite han kan ta med seg fra det oppgjøret.

– Det er egentlig ikke noe jeg kan ta med meg fra den kampen. Det er andre lag, andre spillere, andre situasjoner. Manchester City er et annerledes lag enn da jeg var i Tottenham. Det samme er PSG, sa mannen som ledet Spurs helt til finalen det året.

Argentineren ville høre noe om at dette var et oppgjør mellom han og Pep.

– Det er ikke en personlig kamp, det er PSG mot Manchester City. Pep er en av de beste, om ikke den beste, treneren i verden. Jeg beundrer ikke bare titlene hans, men ettermæle han bygger i fotballen, sa Pochettino.

Kaller Pep verdens beste trener

I kvartfinalen slo det franske hovedstadslaget ut fjorårsvinner Bayern München etter et saftig dobbeltoppgjør. Om semifinalemøtene med City blir like tøffe, vil ikke Pochettino spå.

– Jeg synes Manchester City er en av de beste lagene i verden med, for meg, den beste treneren. Blir det vanskeligere enn mot Bayern? Det vet vi ikke. Det er alltid mange teorier, men det viktigste er de 180 minuttene. Vi er rolige, og vi vet at vi må kjempe hardt for å slå et så bra lag som Manchester City.

PSG-manageren kom også med en gladnyhet til fansen. Superstjernen Kylian Mbappé er klar for spill, etter å ha gått av banen med en lårskade under lørdagens seriekamp mot Metz. Før den tid hadde mannen, som kun har Erling Braut Haaland foran seg på toppscorerlista i Champions League, notert seg for to scoringer.

Relatert