Leeds følte seg snytt mot Manchester United: – Ikke likheten for loven

Verken Leeds eller Manchester United fikk hull på byllen. Ekspertene mener Leeds ville fått straffespark dersom reglene hadde vært de samme som tidligere i sesongen.

Leeds – Manchester United 0–0 (0–0)

Se ekspertene diskutere handssituasjonen i videovinduet over.

Da lagene møttes på Old Trafford i desember vant Manchester United 6-2, søndagens oppgjør på Elland Road ble langt roligere.

En straffesituasjon ble svært sentral da kampen endte 0–0.

– Noen gang er det ikke rettferdig. Fordi jeg tenker at de oftere gir straffe til de store lagene. Kanskje hadde vært straffe hvis det var til Man United, men jeg må se den, sier Leeds-back Ezgjan Alioski.

– Det var straffe, var det ikke? For meg så det klart ut, sier Leeds-målvakt Illan Meslier til TV 2.

Ole Gunnar Solskjær er derimot ikke helt enig med de to Leeds-spillerne.

– Jeg har ikke sett den på video, men live synes jeg det så ut som den traff langt oppe på skulderen. Jeg var ikke bekymret i det hele tatt, sier Manchester-sjefen til TV 2.

Snytt for mulig straffespark

Halvveis i førsteomgang ropte Leeds-spillerne på straffe, fordi ballen traff armen til Luke Shaw. Kaptein Luke Ayling var blant mange som samlet seg rundt dommer Craig Pawson.

– Han har armen relativt langt ut fra kroppen der Luke Shaw, mente TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Etter en kjapp VAR-sjekk ble spillet vinket videre, uten straffespark til hjemmelaget.

– Det er vanskelig å se på bildene om den treffer brystet før den går i armen, veldig vanskelig, sier TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen.

Det største usikkerhetsmomentet mener ekspertene er hvor ballen treffer Shaw, og kanskje ville det blitt dømt annerledes tidligere i sesongen.

– Med den lange undertrøya er det vanskelig å se hvor skjorta til Shaw stopper, og det er det de skal dømme etter. Med de litt mer restriktive handsreglene som har vært i det siste, så gjør de rett. Tidligere i sesongen hadde dette vært klink straffe, det blir ikke likheten for loven, forklarer TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

–Det kommer et godt løp bak her i tillegg, så de blir fratatt en mulighet, legger Gulbrandsen til.

Uten de virkelig store målsjansene endte førsteomgangen uten scoringer.

Åpen kamp i andreomgang

Etter sidebyttet var det større fart i kampen og lagene hadde hver sin store målsjanse. Leeds ved Hélder Costa og Manchester United ved Bruno Fernandes.

Selv om kampen åpnet seg i lang større grad enn før pause var det fortsatt ingen av lagene som maktet å fa ballen inn mellom stengene.

– Vi er selvsagt skuffet over at vi ikke fikk tre poeng, men gutta la inn en god innsats og de respekterer måten Leeds spiller på. Vi vet hvilke resultater de har hatt i det siste, sier Ole Gunnar Solskjær til Sky Sports.

Uavgjort gjør lite utslag på tabellen, annet enn at Leeds klatrer forbi Arsenal opp til 9. plass i Premie League.

– Det var jevnt. Jeg følte vi hadde god kontroll og skapte gode nok sjanse til å score, men vi skapte ikke nok, sier Manchester Uniteds Harry Maguire til Sky Sports.

– Jeg synes uavgjort var et rettferdig resultat i dag, begge lag hadde sine sjanser, mener Kalvin Phillips, som var en av kampens store spillere.

Relatert