I
I Foto: Paul Ellis

Manchester City-stjerne går hardt ut mot nye Champions League

– Er det ingen som tenker på oss spillere? spør Ilkay Gündoğan.

Manchester City var den første klubben som valgte å trekke seg fra Superligaen.

Nyheten ble mottatt med stor glede av UEFA-president Aleksander Ceferin, som virket svært tilgivende overfor de lyseblå.

– Jeg er glad for å kunne ønske City velkommen tilbake til den europeiske fotballfamilien, sa sloveneren.

– Det krever mot å innrømme en tabbe, men jeg har aldri tvilt på at de hadde muligheten og fornuften til å ta den avgjørelsen.

Ut mot det nye formatet

Men ikke alle i Manchester City er like fornøyde med Ceferin og UEFA. For samtidig som det mislykkede konseptet Superligaen ble lansert og skrinlagt, ble UEFAs nye Mesterliga-format enstemmig vedtatt.

Fra 2024-sesongen vil nemlig Champions League utvides fra 32 til 36 lag og antall garanterte kamper gå fra seks til ti. Det til tross for at fotballkalenderen allerede er sprengfull av kamper.

Les mer om alle endringene her.

Det er ikke Ilkay Gündoğan fornøyd med.

– Med alt Super League-styret som pågår ... Kan vi være så snille og snakke om det nye Champions League-formatet? Flere og flere og flere kamper, er det ingen som tenker på oss spillere?

– Det nye Champions League-formatet er bare det minste av to onder sammenlignet med Super League, skriver tyskeren på Twitter.

City-stjernen får støtte av TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

– Det er et snev av Super League over dette her, sa han nylig om de nye endringene.

Får støtte av ekspertene

Thorstvedt reagerer spesielt på at det blir enda flere kamper i en allerede fullstappet fotballkalender.

– Jeg har hele tiden syntes at dette var et dårlig forslag. Nå blir det garantert ti kamper på alle som er i Champions League. De presser inn flere kamper på ganske arrogant vis for å generere mer penger.

Journalist og forfatter Raphael Honigstein mente endringene kun var gjort for å hindre toppklubbene i å bryte og lage en Superliga. Det funket som kjent dårlig.

– Det blir spennende å se om UEFA nå vil endre Champions League-reformen. For mange av endringene som ble presset gjennom, ble gjort for å imøtekomme noen av klubbene som dro, sa Honigstein til TV 2 onsdag.

Det ville i hvert fall Ilkay Gündoğan blitt glad for. Han vil nemlig bevare Mesterligaen akkurat slik den er nå.

– Det nåværende Champions League-formatet fungerer utmerket og det derfor det er den mest populære klubbturneringen i verden – for både oss spillere og fans, skriver midtbaneeleganten.

Så gjenstår det å se om Ceferin og UEFA er av samme oppfatning.