PROTESTER: United-fans på Carrington.
PROTESTER: United-fans på Carrington. Foto: Red Issue/Twitter

Illsinte United-fans tok seg inn på Carrington

Manchester United-fansen fortsetter protestene, til tross for at Superligaen ikke ble noe av.

Torsdag formiddag tok gruppe sinte United-fans tatt seg inn på klubbens treningsfelt på Carrington for å protestere mot Superligaen og Uniteds amerikanske eiere, Glazer-familien, skriver United.no, som omtalte saken først.

Supportergrupperingen Red Issue har lagt ut bilder på sin Twitter-konto der det kommer frem at de har tatt seg inn på treningsanlegget Carrington. De har satt opp et banner med teksten «Vi bestemmer når dere skal spille».

Videre skriver de på Twitter at fansen blokkerte begge inngangene til Carrington. Bilder fra twitterkontoen til Red Issue viser demonstrantene inne på treningsanlegget, blant annet foran inngangen til resepsjonen på Carrington og ute på selve treningsbanen, hvor Marcus Rashford og de øvrige stjernene trener til daglig.

– United-fans som protesterer mot Glazers har blokkert begge inngangene til Carrington, rapporterer supportergrupperingen.

Manchester United bekrefter i en offisiell uttalelse at en gruppe supportere tok seg inn på treningsanlegget til klubben for å protestere.

Klubben opplyser at de illsinte supporterne fikk snakket med manager Ole Gunnar Solskjær.

– Rundt klokken ti i dag tidlig kom en gruppe seg inn på klubbens treningsanlegg. Manageren snakket og andre snakket med dem. Bygningene ble sikret og gruppen forlot senere stedet, heter det i en pressemelding fra Manchester United, ifølge Sky Sports News.

Ifølge ulike rapporter skal det være rundt 15 og 20 supportere som tok seg inn på Carrington. Det er ukjent hvordan de kom seg forbi sikkerhetsvaktene ved treningsanlegget.

I tillegg til bannere med teksten «We decide when you play», har de lagt ut bilder med plakater med teksten «Glazers Out», og «51% MUFC». Sistnevnte en henvisning til den tyske eierskapsmodellen, som fansen også ønsker innført i britisk fotball.

Manchester Uniteds eiere, Joel og Avram Glazer, gjorde seg enda mer upopulære da de signerte for å bli med i den utskjelte Superligaen, som senere falt sammen som et korthus.

Joel Glazer var etterpå ute og beklaget at klubben ikke hørte på fansen, men det var åpenbart ikke nok til å roe gemyttene. Fansen krever nå endringer på eiersiden i Manchester United. United-eierne skal ha vært sentrale i de havarerte planene om den nye Superligaen.

Det har blåst orkan rundt Manchester United og de øvrige elleve toppklubbene som søndag lanserte sine planer om å gå sammen i en ny utbryterliga. Etter to døgn med massiv kritikk gjorde United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool og Tottenham retrett og meldte seg ut av prosjektet tirsdag.

Onsdag fulgte Milan, Inter og Atlético Madrid etter. Også Juventus har erkjent at superliga-prosjektet har minimale sjanser for å leve videre.

Relatert