Manchester City styrer mot ligatittelen etter sterk snuoperasjon

Manchester City havnet under etter bare tjue sekunder, men vant borte mot Aston Villa tross et rødt kort i første omgang.

Aston Villa-Manchester City 1-2

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Med onsdagens seier har Manchester City elleve poeng ned til Manchester United. Dermed ser det svært vanskelig ut for Ole Gunnar Solskjærs menn å hindre City et nytt seriemesterskap – selv om de riktig nok har én kamp mindre spilt.

– Manchester United kan bare gjøre sin del av jobben og vinne sine resterende kamper, men dette var en av de eklere kampene City hadde igjen, sier TV 2s kommentator Simen Stamsø-Møller.

Til tross for at Manchester City forrige helg røk ut av FA-cupen kjemper de fortsatt på tre fronter. I helgen venter Tottenham i ligacupfinalen, i Champions League venter PSG i semifinalen. Og i Premier League gjenstår kun fem kamper før de kan løfte trofeet.

– Avstanden ned til Manchester United er så komfortabel og grei at det aldri i livet kommer til å bli noen fare om hvem som vinner tittelen. Da kan Pep spare flere spillere til de viktigste kampene som gjenstår i cupene, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

– Premier League er den viktigste tittelen. Vi kjemper i elleve måneder for å vinne den. Nå trenger vi syv poeng. To seirer og én uavgjort, sier Pep Guardiola til Sky Sports etter kampen.

Seieren kommer kun ett døgn etter at Manchester City trakk seg fra de omstridte Superliga-planene.

– Det har vært helt vilt, sier veteran Fernandinho om den siste tiden som City-spiller.

– Dette med Superligaen kom ut på mandag, og vi ble utvilsomt litt overrasket. Vi hadde ikke forventet det. Men til slutt mener jeg at fornuften seiret. Alle som elsker fotball, inkludert oss spillere, var imot Super League. Derfor er vi veldig glade nå.

– Det var tøft. Vi ønsket å komme ut og si vår mening og vi ventet på klubbens pressemelding. Vi er glade nå, for til slutt har fotballen vunnet.

Men Aston Villa ga de suverene serielederne en nesestyver ved John McGinn etter kun tjue sekunders spill. Så våknet Pep Guardialos menn, anført av en strålende opplagt Phil Foden som utlignet for gjestene.

Rodri stanget inn 2-1 fem minutter før pause og da virket City å ha full kontroll på kampen.

Men så var Stones svært uvøren i en duell og plantet knottene i et Villa-kne. Den engelske landslagsstopperen fikk først gult, men etter en VAR-reprise ble dommer overbevist om å endre til rødt.

Det var Pep Guardiola svært lite fornøyd med, men tv-bildene viste at spanjolen hadde forutsett det hele:

Aston Villa fikk imidlertid ikke spille lenge med én mann mer. Like etter pause mistet Matty Cash fullstendig hodet og klippet ned Phil Foden med gult kort fra før av.

Nytt rødt kort og dermed var lagene ti mot ti. Da endte det også med 2-1-seier til City.