KREVDE STRAFF: Everton-eier Farhad Moshiri ville straffe de seks Premier League-klubbene.
KREVDE STRAFF: Everton-eier Farhad Moshiri ville straffe de seks Premier League-klubbene. Foto: Peter Powell

Klubbeier foreslo straff for utbryterklubbene

Everton-eier Farhad Moshiri oppfordret Premier League til å straffe de seks utbryterklubbene i Premier League.

De seks utbryterklubbene fra Premier League har trukket seg fra Superligaen, men ønsket om å danne et egen liga på bekostning av de tradisjonelle europacupene kommer ikke til å bli glemt med det første.

Everton-eieren mente tirsdag ettermiddag at de seks klubbene bør straffes.

– Når klubber blir trukket poeng for mindre ting, som ulovlig henvendelser på managere og spillere og brudd på Financial Fair Play, angriper disse Premier Leagues hjerte. Det bør få konsekvenser, uttalte Everton-eier Farhad Moshiri til Talksport før det ble klart at alle de seks klubbene trakk seg.

Det samme uttalte tidligere Manchester United-spiller og nåværende Sky Sports-ekspert Gary Neville da nyheten om Superligaen kom søndag.

– De (Premier League) burde trekke poeng fra alle de seks klubbene som har signert på dette. Å gjøre dette underveis i en sesong. Det er en vits, Sa Gary Neville i Sky Sports-studio.

Moshiri mener Superliga-planene går mot hele ideen til britisk fotball, som han påpeker at tilhører supporterne og lokalsamfunnene.

– Hvem er det som ønsker å se Real Madrid mot Liverpool hvert år? Du ønsker å se Liverpool og Everton spille. Dette er bare en pengegalopp, ikke fotball lenger, sier Farhad Moshiri.

Tirsdag formiddag – flere timer før de engelske klubbene trakk seg fra Superligaen – gikk Everton-styret i strupen på de seks konkurrentene.

«Denne latterlige arrogansen er ikke ønsket noe sted i fotballen utenfor klubbene som har utarbeidet denne planen», skrev Everton-styret.

Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid, Milan, Inter og Juventus har så langt ikke bekreftet hva de kommer til å gjøre. Superligaen meldte i en pressemelding natt til onsdag at de vil revurdere planene.

Relatert