Alle de engelske klubbene trekker seg fra Superligaen

Alle de seks engelske klubbene trekker seg fra Superligaen.

Se Chelsea-fansen juble over klubbens beslutning.

Det betyr at Manchester City, Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool og Tottenham har alle trukket seg fra Superliga-samarbeidet i løpet tirsdagen.

Manchester City var den første av de tolv involverte klubbene som offisielt meddelte at den likevel ikke vil slutte seg til den europeiske utbryterligaen.

Alle klubbene har kommet med pressemelding, men det er ikke lenger noen tvil om at Vest-London-klubben også er ute av Superligaen.

– Liverpool Football Club kan bekreftet at vår involvering i de foreslåtte planene om å starte en Europeisk Superliga er avviklet. De siste dagene har klubben mottatt tilbakemeldinger fra forskjellige sentrale interessenter, både internt og eksternt, og vi vil takke dem for deres verdifulle bidrag, skriver Liverpool i sin pressemelding.

Guillem Balagué tror ikke Liverpool-fansen er imponert over pressemeldingen.

– Den er veldig kort og kun informativ, sier han til TV 2.

Det er TV 2-kommentator Øyvind Alsaker enig i.

– Liverpools melding var utrolig kald, lite følsom og lite meddelsom. Det var overhodet ikke et første steg på veien å komme fansen i møte.

Arsenal har på sin side unnskyldt seg overfor fansen. London-klubben skrev et åpent brev til sine tilhengere, lagt ut på klubbens nettsted, og ba om tilgivelse for sin deltakelse i prosjektet.

– Som et resultat av å ha hørt på fansen og resten av fotballsamfunnet de siste dagene, trekker vi oss fra den foreslåtte Superligaen. Vi gjorde en feil, og vi beklager, står det blant annet i meldingen.

Manchester United forteller at de har lyttet til supporterne.

– Vi har hørt på reaksjonen fra våre supportere, den britiske regjeringen og andre interessenter.

– Vi jobber forpliktende med andre i fotballmiljøet om å komme opp med en bærekraftig løsning for de langsiktige utfordringene som spillet møter.

Tottenham har også krøpet til korset.

– Vi beklager den angst og uro vi har påført dere gjennom ESL-prosjektet, skriver formann Daniel Levy på klubbens nettsted , men resten av meldingen ligner svært lite på en beklagelse.

– Vi følte at det var viktig at klubben vår deltok i utviklingen av en mulig ny struktur som bedre skulle sikre økonomisk fair play og økonomisk bærekraft og samtidig gi drastisk økt støtte til fotballpyramiden. Vi mener at idretten alltid bør søke løsninger som sikrer at sporten vi elsker fortsetter å utvikles og kan begeistre tilhengere over hele verden, sier han.

– Vi tror på at vi aldri skal stå stille og at idrett bør konstant vurdere turneringer og styresett som forsikrer at spillet vi elsker fortsetter å utvikle seg og gleder fans verden rundt.

– Vi ønsker å takke alle supportere som la frem sine meninger.

AC Milan skal også ha trukket seg fra samarbeidet, men det er ennå bekrefter fra offisielt hold.

I så fall består det dødsdømte prosjektet kun av Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Inter og Juventus.

– Prosjektet er dødt. Dette vil lære lagene en lekse. De må faktisk lytte til sine egne supportere, sier Balagué.

Relatert