AALBORG-KLAR: Islandske Aron Pálmarsson skal fra sommeren av spille i Aalborg.
AALBORG-KLAR: Islandske Aron Pálmarsson skal fra sommeren av spille i Aalborg. Foto: Thilo Schmuelgen

Norsk duo får nok en superstjerne på laget

– Dette er en megastor overgang, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Den islandske håndballstjernen Aron Pálmarsson er den siste storsigneringen til Aalborg. 30-åringen kommer fra Barcelona og har signert en treårsavtale.

– Det var et jordskjelv da Mikkel Hansen skulle hjem, men dette er også en megastor overgang, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Mikkel Hansen blir Aalborg-spiller fra sommeren 2022, men allerede til sommeren kommer svenske Jesper Nielsen og danske Martin Larsen til Aalborg. Den norske kantspilleren Kristian Bjørnsen er også en av de profilerte nysigneringene til den danske toppklubben.

– Jeg ser på dette som en veldig spennende utfordring, og jeg gleder meg utrolig mye til å løpe ut på banen for Aalborg. Klubben har gjort det virkelig godt i mange år, og jeg har hørt mye positivt om miljøet og omgivelsene. Det ser jeg frem til å bli en del av. Jeg er fortsatt toppmotivert og sulten på å vinne flere titler, sier Aron Pálmarsson til klubbens nettsider.

Bjørnsen blir en del av en norsk duo sammen med Sebastian Barthold, som i slutten av mars signerte en forlengelse med Aalborg til 2024.

– Du får litt AG København-følelsen. Det er dritkult. Aalborg har også hatt stigning de siste sesongene og er i kvartfinalen i Champions League mot Flensburg nå. Det er en håndballby med trøkk på matchene. At de greier å gjøre en slik satsing og har økonomi til det, er rett og slett veldig moro, sier Svele, som mener Final4 er det naturlige målet i årene som kommer.

Pálmarsson har tidligere vunnet Champions League to ganger med Kiel.

Danske BT tidligere meldt at også Flensburg-Handewitts Mads Mensah kommer til å bli Aalborg-spiller igjen.

– For å krype inn blant de fire beste er de avhengig av en målvakt som er helt der oppe, og det har de ikke akkurat nå med Simon Gade og Mikael Aggefors, men jeg vil tro de har en plan på det, sier Bent Svele.

Relatert