FOR SUPERLIGA: Jonathan Vaughters håper de beste sykkellagene bryter ut slik de 12 toppklubbene har gjort.
FOR SUPERLIGA: Jonathan Vaughters håper de beste sykkellagene bryter ut slik de 12 toppklubbene har gjort. Foto: Laurent Rebours

Støtter Superligaen: – Et riktig trekk

Thor Hushovds gamle sjef er blant dem som omfavner Superliga-ideen.

Det koker i Fotball-Europa etter at 12 storklubber er blitt enige om å gå sammen om en ny superliga.

Nå er det ingen vei tilbake.

– Kontrakten i «The Super League» er bindende. Ingen kan dra. Alle klubbene jobber sammen, og alle signerte kontrakten sist lørdag. Det er ingen problem, sier Real Madrid-president Florentino Pérez ifølge The Telegraph.

Han avviser at spillerne kan utestenges fra landslagsfotball. Ifølge Pérez kan klubbene heller ikke kastes ut av europeiske og nasjonale turneringer.

Det har ikke manglet kritiske røster. Men det finnes også noen som går mot strømmen. En av dem er Thor Hushovds gamle sjef Jonathan Vaughters.

– Det er det riktige trekket, skriver han på Twitter.

Nå ønsker Vaughters at sykkelsporten beveger seg i samme retning som fotballen.

– Det burde vi. Men de fleste lageiere mangler overbevisning og forblir redde. Andre bryr seg ikke om sykkel på lang sikt. De er støttet av verdifulle selskaper, og vil nyte seirene mens de har uendelig med penger tilgjengelig.

Han mener slett PR-arbeid fra klubbenes kommunikasjonsavdelinger er grunnen til de voldsomme negative reaksjonene.

Vaughters' drøm er at sykkellagene på sikt får makten Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og ASO (Tour de France-arrangør mm.) nå har. Amerikaneren innser at det trolig forblir med drømmen.

Vaughters er ikke den eneste som har tro på Superligaen. Cricket-profilen Kevin Pietersen utløste en voldsom storm på nettsamfunnet da han skrev følgende:

– Hvis Superligaen spilles i midtuken og ikke forstyrrer nasjonale terminlister, hva er problemet?

Det begynner imidlertid å brenne under føttene på de tolv klubbene. Presidenten i Det danske fotballforbundet, Jesper Møller, forventer at utbryterklubbene blir kastet ut av Champions League kommende fredag.

– Klubbene skal ut, og det forventer jeg skjer på fredag, og så får man se hvordan man får ferdigspilt Champions League, sier Møller til danske DR.

Møller mener at spillerne til Superliga-klubbene også kan forlate klubbene gratis.

– Jeg mener at kontraktene bortfaller automatisk når klubbene melder seg ut (av UEFAs turneringer). Da er spillerne fristilte og kan velge å spille i en klubben som er en del av det solidariske og fellesskapet – vårt pyramidesystem, sier Møller.

Relatert