Superliga-sjefen slår tilbake: – Vi gjør dette for å redde fotballen

Real Madrid-president Florentino Pérez mener koronapandemien har gjort det ekstra viktig å få en ny Superliga på beina. Det er isfront mellom UEFA og klubbene.

Real Madrid-president Florentino Pérez ser ut til å bli øverste leder for den nye Superligaen. Her med Zinédine Zidane. Foto: Giuseppe Cacace
Real Madrid-president Florentino Pérez ser ut til å bli øverste leder for den nye Superligaen. Her med Zinédine Zidane. Foto: Giuseppe Cacace

Det kom fram i et sjeldent TV-intervju mandag kveld. Der ble situasjonen mellom utbryterne og Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ytterligere tilspisset.

– Pandemien har ruinert klubbene, vi trenger Superligaen istedenfor Champions League for å kunne hente inn de tapte inntektene etter pandemien, sa Pérez i det populære TV-programmet «El Chiringuito de Jugones».

Planen om den europeiske superligaen har vakt sterke reaksjoner ute i Europa, uten at det synes å affisere Pérez det minste. Han nevnes som den største pådriveren for Superligaen og blir trolig leder for utbrytergruppen.

Nå er det ingen vei tilbake.

– Kontrakten i «The Super League» er bindende. Ingen kan dra. Alle klubbene jobber sammen, og alle signerte kontrakten sist lørdag. Det er ingen problem, sier han ifølge The Telegraph.

Krise

Han pekte på at den mest attraktive fotballen spilles mellom de største klubbene, noe som øker verdien for TV-stasjonene og sørger for større inntekter.

– Det er ikke bare de rike som ønsker Superligaen, vi gjør dette for å redde fotballen fra den krisen den er i, sa han og hevdet at de største klubbene vil fordele inntektene også til de mindre.

Truslene fra UEFA om at både de aktuelle superligaklubbene og spillerne vil bli kastet ut av mesterligaen og spillerne nektet å spille landskamper, preller fullstendig av på Pérez:

– Våre spillere vil ikke bli kastet ut fra VM. Det garanterer jeg. Det kan de være 100 prosent sikre på. Å kaste oss ut fra denne Champions Leagues-esong? Absolutt ikke. Det garanterer jeg 100 prosent. Monopolet til UEFA er over. Det er tid for en ny æra, tordnet han.

Pérez avviser også at det er mulig å kaste toppklubbene ut av sine nasjonale ligaer.

Fornærmet

Han sa også at superligaklubbene vil gå i dialog med UEFA framover.

Mandag var UEFA-president Aleksander Ceferin beinhard i sin kritikk av klubbene. Han kalte noen av lederne for slanger og løgnere. Det gikk hardt ut over Andrea Agnelli (Juventus).

– Han fornærmet Agnelli. Vi ønsker ikke en Uefa-president som fornærmer oss. Uefa må endre seg, sa Pérez.