SERIEFINALE: Vipers håper å spille seriefinale mot Storhamar.
SERIEFINALE: Vipers håper å spille seriefinale mot Storhamar. Foto: Artem Gusev

Håndballen avlyser sluttspill – antall lag i eliteseriene økes

Det blir ingen sluttspill for eliteserielagene i håndball sesongen som følge av viruspandemien. Eliteserien for kvinner avsluttes med én enkelt seriefinale.

Det fremgår av beslutningene som styret i Norges Håndballforbund har tatt rundt sesongavslutningen i lys av de gjeldende koronarestriksjonene. Grepene kommer som følge av at det fortsatt vil drøye før det eventuelt kan spilles kamper i topphåndballen.

På kvinnesiden er det fortsatt håp om å gjennomføre en seriefinale mellom Vipers og Storhamar. Der skal seriemesteren kåret. Håpet er at oppgjøret kan spilles i neste måned.

I øyeblikket topper Storhamar tabellen foran Vipers Kristiansand, men sistnevnte har én kamp til gode.

Samtidig planlegges det fortsatt for å avvikle cupfinalen mellom Vipers og Sola. Den er nå berammet til 15. mai eller helgen 22./23. mai. Dersom finalen likevel ikke kan spilles da, vil det bli jobbet for å flytte den til august.

Disse får Europa-plasser

Follo rykker opp i eliteserien for kvinner, mens ingen lag rykker ned verken fra eliteserien eller 1. divisjon. Dermed blir det 14 lag på øverste nivå neste sesong.

Forbundet opplyser videre at det ikke er funnet grunnlag for å tildele europacupplasser på bakgrunn av inneværende sesong. Disse tildeles i stedet etter en samlet vurdering basert på plassering i årets seriespill, fjorårets seriespill og årets NM. Fjorårets sesong veier tyngst.

Det betyr at Vipers Kristiansand får Norges mesterligaplass, mens Storhamar, Sola og Tertnes skal spille europaliga neste sesong.

På herresiden får Elverum og ØIF Arendal europaligaplasser, mens Nærbø og Drammen kan belage seg på spill i EHF-cupen.

14 lag på herresiden

I likhet med i eliteserien for kvinner vil også eliteserien for menn bestå av 14 neste sesong. Kristiansand rykker opp.

Sluttspillet avlyses på sin side helt. Det er imidlertid håp om å kunne gjennomføre en kvalifisering til neste sesongs eliteserie. Oppgjørene som skal avgjøre hvem som får de tre siste plassene på øverste nivå spilles slik: Sandefjord – Follo, Viking Stavanger – Nøtterøy og Halden TH – Falk Horten.

– Vi har gjort våre vurderinger etter beste skjønn, og med mål om å lage det vedtaket som totalt sett blir mest rettferdig – i en svært krevende tid. Vedtaket betyr at de fleste lagene i topphåndballen er ferdig med sesongen 2020/21, og kan se fram mot neste høst, hvor vi har godt håp om at tilværelsen er mer normal, sier håndballpresident Kåre Geir Lio i en uttalelse.

(©NTB)

Relatert