NEI TIL SUPERLIGA: Dejan Lovren (t.h.), her med Jürgen Klopp fra tiden i Liverpool, er sterkt mot Superligaen. Nå spiller kroaten i Zenit St. Petersburg.
NEI TIL SUPERLIGA: Dejan Lovren (t.h.), her med Jürgen Klopp fra tiden i Liverpool, er sterkt mot Superligaen. Nå spiller kroaten i Zenit St. Petersburg. Foto: Phil Noble

Stjerner protesterer mot Superligaen: – Fotballen på randen av full kollaps

Fotballspillere kaster seg med på opprøret.

De tolv storklubbenes ønske om å etablere en Superliga i stedet for de tradisjonelle europacupene har vekket hamre hos tidligere spillere og fotballeksperter.

Mandag har også flere spillere vist motstand mot Superligaen.

– I nær fremtid kommer fotballen til å være på randen av full kollaps. Ingen tenker på det større bildet, men kun den økonomiske siden. Jeg tror vi fortsatt han løse denne uheldige situasjonen, skriver tidligere Liverpool-stopper og nåværende Zenit St. Petersburg-spiller Dejan Lovren.

Tidligere Manchester United- og nåværende Paris Saint-Germain-spiller Ander Herrera mener realisering av Superligaen vil bety at små klubbers drøm om å slå gigantene kommer til å bli knust.

– Jeg elsker fotball, og jeg kan ikke lenger være taus om dette. Jeg tror på en ny og bedre versjon av Champions League, men ikke at de rikeste skal stjele det folket skapte, som er den vakreste sporten i verden, skriver han.

Den franske storklubben PSG ønsker ikke å være en del av Superligaen. Det samme gjelder tyske Bayern München og Dortmund.

– Barn vokser opp med en drøm om å vinne VM og Champions League, ikke Superligaen. Gleden med store kamper er at de kun kommer et par ganger i året, ikke hver uke. Dette er veldig vanskelig å forstå for fotballfans der ute, mener Fenerbahce-spiller Mesut Özil.

Også Ada Stolsmo Hegerberg har uttrykt seg i negative ordelag om den nye Superligaen.

«Grådighet er ikke fremtiden,» skriver hun på Twitter.

I pressemeldingen som ble sluppet av Superliga-klubbene søndag kveld, ble det også nevnt at planen var å lansere en Superliga for kvinner etter hvert.

Relatert