CUPMESTERE: Barcelona tok sesongens første, og muligens eneste trofé, lørdag kveld.
CUPMESTERE: Barcelona tok sesongens første, og muligens eneste trofé, lørdag kveld. Foto: Marcelo Del Pozo

De Jong og Messi sprudlet da Barcelona ble cupmestere

Barcelona stanget lenge mot Athletic Club i den spanske cupfinalen, men til slutt løsnet det virkelig.

Athletic Club – Barcelona 0–4 (0–0)

Athletic fikk en tøff dag på jobben i Copa Del Rey–finalen mot Barcelona. Selv om baskerne holdt unna lenge var det liten tvil om at det var Barcelona skulle løfte trofeet.

Det var Barcelonas første tittel siden seriegullet for to år siden. Dermed kunne Ronald Koeman løfte sin første pokal som trener i klubben.

Frenkie de Jong og Lionel Messi var kampens store spillere. Førstnevnte med to målgivende og en scoring. Likevel var det den argentinske magikeren som fikk tildelt prisen som banens beste.

Etterpå uttalte Barcelonas president Joan Laporta at han er overbevist om at Messi velger å bli værende i klubben.

– I dag kunne han se at han får støtte fra et fantastisk lag som er i stand til å spille nydelig fotball, sa Laporta etter kampen.

– Leo er verdens beste spiller og har svært sterke bånd til klubben. Jeg er overbevist om at han ønsker å bli værende, og vi gjør alt som er mulig for å sørge for at han blir, slo klubbpresidenten fast.

Barcelona er mestvinnende i Copa Del Rey, nå med 31 cuptriumfer, Athletic følger på andreplass med sine 23. Sist Barcelona vant var i 2018.

Barcelonadominans før pause

Frenkie de Jong burde sendt Barcelona i ledelsen allerede etter fem minutters spill. Lionel Messi la ballen tilbake til nederlenderen, som fra elleve meter sendte ballen i stolpen. En sjanse som burde vært bedre utnyttet bedre.

Det meste som skjedde i denne førsteomgangen gikk gjennom Messi og Barcelona dominerte stort, men Athletic holdt unna til pause.

Ketchup–effekten

Etter hvilen fortsatte kampen på tilsvarende måte. Barcelona produserte flere gode muligheter.

Da timen var spilt fikk katalanerne omsider hull på byllen. De Jong tok på seg servitørrollen og spilte en hard pasning inn til Antoine Griezmann. Franskmannen kom på et nydelig løp å satte ballen inn fra kloss hold.

Kun tre minutter senere var de Jong på plass igjen, denne gangen som målscorer. På et innlegg fra Jordi Alba stupheadet midtbanespilleren ballen i mål.

Naturligvis skulle også Messi være med på moroa. Argentineren viste sin klasse da han startet angrepet på egen banehalvdel og kombinerte vakkert med de Jong. Messi kom til slutt inn i høyresiden av feltet og triller ballen iskaldt ned i det lengste hjørnet.

Mer Messi-magi ble det da Alba igjen noterte seg for en målgivende pasning. Fra dødlinjen sendte venstrebacken en pasning ut til Messi som bredsidet inn 4–0. Før målet hadde Barcelona utrolige 63 trekk innad i laget.

Relatert