STORSPILLER: Casper Ruud har kneblet flere stjernespillere på veien til semifinalen.
STORSPILLER: Casper Ruud har kneblet flere stjernespillere på veien til semifinalen. Foto: Jean-francois Badias

Ruud storspilte seg til semifinale

Men 22-åringen ble snytt for drømmekamp i Monte-Carlo Masters.

Etter å ha spilt seg helt til semifinalen, la ikke Casper Ruud skjul på at han gjerne ville møte superstjernen Rafael Nadal.

Spanjolen fikk det imidlertid ikke til å stemme i sin kvartfinale, hvor han tapte mot verdensåtteren Andrej Rublev. Dermed blir det russisk motstand for Ruud lørdag.

OVERTAK: Andrej Rublev har 3-0 innbyrdes mot Casper Ruud.
OVERTAK: Andrej Rublev har 3-0 innbyrdes mot Casper Ruud. Foto: Jean-francois Badias

23 år gamle Rublev slo Nadal med settsifrene 6-2, 4-6, 6-2.

Rublev slår fast at det blir en tøff kamp mot Ruud.

– Han spiller veldig god tennis. Jeg har kjent ham lenge. Han er en strålende spiller, og hver kamp er det blitt drama. Det blir supertøft, sier russeren i et intervju vist på Eurosport.

– Jævlig stort

Casper Ruud fortsetter å ta store skalper i ATP 1000-turneringen. Fredag var det italienske Fabio Fognini, nummer 18 på verdensrankingen, som fikk unngjelde.

– Det er stort. Jævlig stort. Viser nok en gang at han er blant de beste grusspillerne i verden. Spiller jævlig bra, sier far og trener Christian Ruud til TV 2.

– Det er utrolig gøy å komme til semifinalen her. Det er en av de aller største grusturneringene vi har, og noe man har drømt litt om, sier Casper Ruud til Eurosport.

Snarøya-gutten vant med settsifrene 6-4, 6-3.

Krysset fingrene for Nadal

I semifinalen kunne han møte Rafael Nadal. Da måtte den spanske superstjernen vinne mot verdensåtteren Andrej Rublev i sin kvartfinale, som ble spilt etter Ruuds kamp.

– Jeg har lyst at det skal bli Nadal. Han får en tøff oppgave mot Rublev, men jeg håper Nadal vinner. Hvis det blir Nadal, så har han nådd målet om å møte de tre store. Han får ta fighten, eventuelt, og se hvordan det går, sa Christian Ruud til TV 2 etter avansementet.

Sønnen la ikke skjul på at han ønsket seg Nadal.

– Man håper kanskje litt på at det skjer. Det hadde vært utrolig gøy og kanskje en stor drøm som går i oppfyllelse for meg hvis jeg står på banen mot ham i morgen, sa 22-åringen til Eurosport, før han understreket at Nadal hadde tøff motstand i Rublev.

TAP: Gruskongen Rafael Nadal var favoritt mot Andrej Rublev, men ble til tider utspilt av russeren.
TAP: Gruskongen Rafael Nadal var favoritt mot Andrej Rublev, men ble til tider utspilt av russeren. Foto: Valery Hache

Ruud vant et intenst første sett mot Fognini. Italieneren så skarp ut fra start. I femte game ble Ruud satt under et svært hardt press, men det norske tennisesset avverget fire breakballer.

Så brøt han Fogninis serve ved å slå en strålende vinner.

Fognini surmulte

Ruud innledet andre sett med storspill. Snarøya-gutten brøt Fogninis serve på første forsøk. Italieneren var svært frustrert, og svarte ved å banke ballen opp på tribunen.

Til tross for at han så ut til å være noe humørsyk, klarte Fognini å bryte Ruud tilbake. Den italienske gleden varte imidlertid ikke lenge. Ruud brøt Fognini igjen i et strålende spilt game. Italieneren, igjen rasende, kastet racketen i bakken.

Så avgjorde Ruud med et solid servegame.

– Det er en stor og historisk dag for norsk tennis, med en nordmann i semifinale i Masters 1000 – og i den prestisjefylte Monte-Carlo-turneringen, sier Eurosport-kommentator Christer Francke etterpå.

– Dette er helt fantastisk. Å se ham spille på denne måten her, er helt enormt. Å se en norsk spiller som varter opp med den underholdningen ..., sier Øivind Sørvald i Ruuds analyseteam under Eurosport-sendingen.

Relatert