I flere år trodde «alle» på løgnen om Premier League-stjernene

I oppveksten var Thiago Alcântara og Rodrigo Moreno uatskillelig. Det sørget for at løgnen om at de var i familie fikk fotfeste.

Se Leeds–Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo på mandag fra 20.30!

To av de mest spennende signeringene i Premier League før årets sesong var Liverpool-kjøpet Thiago Alcântara (30) og Leeds United-kjøpet Rodrigo Moreno (30).

Thiago ble hentet for å løfte Jürgen Klopps lag enda et nivå, mens Rodrigo ble Leeds Uniteds dyreste signering gjennom tidene.

Hele 300 millioner la Marcelo Bielsa på bordet for å sikre seg den spanske landslagsspilleren.

– Det er en kanonsignering. Leeds får en erfaren spiss som har spilt fast på Valencia i årevis. Jeg tror han kan passe Bielsa veldig godt, og jeg syns det er en imponerende signering av dem. Det er ikke lenge siden Barcelona og Atlético Madrid prøvde å hente ham, var dommen til TV 2s fotballekspert og kommentator Mina Finstad Berg etter at signeringen var i boks.

Se Rodrigo rote med et Thiago-spørsmål i Stjernenes Helgequiz øverst!

Men det at begge ble hentet før denne sesongen, er ikke det eneste duoen har til felles. De vokste nemlig opp sammen og ble i lang tid omtalt som søskenbarn.

I senere tid kom den sanne historien om de to spanske landslagsspillerne frem, men fortsatt skriver flere medier at de er søskenbarn.

TALENTFULLE: Trioen var svært talentfull. Her besøker Rodrigo de to Alcantara-brødrene i Barcelona. Fra venstre: Rafinha, Thiago og Rodrigo. Foto: Thiago Alcântara.
TALENTFULLE: Trioen var svært talentfull. Her besøker Rodrigo de to Alcantara-brødrene i Barcelona. Fra venstre: Rafinha, Thiago og Rodrigo. Foto: Thiago Alcântara.

Fedrene brakte dem sammen

Begge vokste opp i Brasil, men flyttet til Spania i ung alder. Thiagos far Mazinho ble VM-vinner med Brasil i 1994, mens Rodrigos far Adalberto Machado spilte nesten 200 kamper for Flamengo.

Mazinho startet opp en fotballskole i den spanske byen Vigo. Med seg på lasset hadde han familien og bestevenn Adalberto Machado.

Rodrigo, Thiago og hans lillebror Rafinha, som til daglig spiller i PSG, ble raskt gode venner. Ifølge Thiagos egen hjemmeside var de to guttene så mye med hverandre, at folk trodde de var søskenbarn.

– De var sammen hele tiden, har Adalberto fortalt avisen El Pais.

De tre kompisene viste seg etter hvert å være store fotballtalenter. Thiago og Rafinha gikk gradene i Barcelonas La Masia, mens Rodrigo gikk gradene Celta, før Real Madrid hentet ham i 2009.

Karrierene til de tre bestevennene tok etter hvert fart, og alle kan etter karrieren se tilbake på et innholdsrikt liv i fotballen.

– Det er spesielt å spille mot Rodrigo. Han er en fremragende fotballspiller og er ikke som noen andre vi analyserer. Han kan avslutte raskt med venstrefoten. Jeg ser virkelig frem til kampen, sier Thiago før kampen.

Klopp hyllet Leeds

Da Liverpool og Leeds møttes til sesongens første Premier League-kamp fikk TV-seerne oppleve en ellevill fotballkamp. Syv mål ble scoret og Premier League-elskerne fikk virkelig sett hvilken fotball Marcelo Bielsa står for.

TILFYTTET: Ingen av dem er født i Spania, men både Thiago og Rodrigo har valgt å representere Spanias landslag. Foto: John Sibley
TILFYTTET: Ingen av dem er født i Spania, men både Thiago og Rodrigo har valgt å representere Spanias landslag. Foto: John Sibley

Til slutt vant Liverpool kampen 4-3 etter at Mohamed Salah avgjorde kampen fra straffemerket i det 88. minutt.

Etter kampen hyllet Jürgen Klopp Leeds United.

– Vi slipper inn tre mål i dag, noe som ikke er bra. Leeds jager hver eneste ball, og jeg er full av beundring. Jeg elsker fotballen Leeds spiller, sa Jürgen Klopp til TV 2 etter kampen.

Så er spørsmålet om de to bestevennene får møtt hverandre mandag kveld. Thiago var benket mot Real Madrid i Champions League, mens Rodrigo lenge har slitt med en skade.

Se Leeds–Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo på mandag fra 20.30!

Relatert