Kom med følelsesladet bønn. Nå endres reglene

Men rytterne er ennå ikke helt fornøyde.

Sveitsiske Michael Schär (34) ble disket i Flandern rundt etter at å ha kastet en flaske til publikum et sted det ikke var lov å kvitte seg med «søppel».

Det skjedde bare noen dager etter at en ny regel fra fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) trådte i kraft. Det er kun på bestemte steder rytterne får lov til å kaste søppel.

Dagen etter diskingen delte Schär et bilde med en lang og følelsesladet tekst. Han innledet med «Kjære, UCI. Derfor starter barn å sykle». Der ba han UCI om å snu, slik at barn og unge kan bli inspirert slik han ble.

Nå har UCI lyttet til rytterne og de andre interessentene i sykkelmiljøet. Ifølge Cycling Tips er det internasjonale forbundet villig til å lempe noe på sanksjonene.

I stedet for at en rytter automatisk kastes ut av rittet om hen kaster en flaske på feil sted, vil rytteren nå få en bot. I tillegg vil rytteren bli fratatt UCI-poeng i det aktuelle rittet.

Dersom en rytter bryter reglene to ganger i løpet av et endagsritt vil hen fortsatt kastes ut av rittet. I treukersritt kastes man ut først etter tre regelbrudd.

Til tross for lettelsene, er ikke rytternes interesseorganisasjon helt tilfreds. Nå vil organisasjonen ha tilbakemeldinger fra rytterne før de bestemmer seg for videre skritt.