SLO DANSKE: Capser Ruud ble for sterk for det 17 år gamle danske stortalentet Holger Rune.
SLO DANSKE: Capser Ruud ble for sterk for det 17 år gamle danske stortalentet Holger Rune. Foto: Valery Hache

Casper Ruud greit videre til 2. runde i Monte Carlo

Danske Holger Rune ble ingen målestokk for Casper Ruud i første runde av tennisturneringen Monte-Carlo Masters. Nordmannen vant i strake sett.

Ruud, som spiller sin annen grusturnering for året, vant greit 6-2, 6-1.

Danske Rune er en 17-åring som kom inn i turneringen via wildcard og er ranket som verdens beste juniorspiller. Han er dermed i samme posisjon som Ruud hadde for fem år siden.

– Casper er i godt slag, rapporterte trener og faren Christian Ruud før kampen.

Den 22 år gamle nordmannen fikk en forrykende start og gikk raskt opp i 3-0 i første sett før det var spilt elleve minutter. Deretter jevnet det seg ut, men ikke verre enn at Ruud tok det første settet 6-2 på litt over en halvtime.

I det andre settet var dansken litt mer med, men Ruud klarte å bryte motstanderens første servegame. Rune brøt riktignok tilbake umiddelbart, men et nytt servebrudd for Ruud ga 3-1-ledelse.

Deretter så nordmannen seg aldri tilbake og tok settet 6-1. Dansken ble minst ett nummer for liten og spillet hans bar preg av altfor mange upressede feil.

I annen runde ventes en gammel kjenning i argentineren Diego Schwartzman. Den spilles allerede onsdag.

Ruud har møtt argentineren fire ganger. To ganger på hard court og to ganger på grus, men aldri vunnet. Schwarzman er ranket som nummer sju i turneringen.

(©NTB)

Relatert