STARTER PÅ FESTDAGEN: Sarpsborg 08 og fem andre klubber starter serien 16. mai. Det er to runder etter Rosenborg og resten av Eliteserien.
STARTER PÅ FESTDAGEN: Sarpsborg 08 og fem andre klubber starter serien 16. mai. Det er to runder etter Rosenborg og resten av Eliteserien. Foto: Christoffer Andersen

Seks klubber får utsatt seriestart – også endringer i cupformatet

Norges Fotballforbund (NFF) har lagt opp cupen slik at breddeklubbene forhåpentligvis får delta.

SISTE: Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund bekrefter overfor TV 2 at de nå har lagt en plan for Eliteserien og cupen.

– Vi har gått gjennom terminlistene og spilleplanene gjentatte ganger. Vi kommer til å imøtekomme ønskene om å flytte kamper for de lagene som har vært i nedstengte områder. Ved unntak av to av de åtte klubbene, får de utsatt de to første rundene. Dette betyr at de vil starte 16. mai. To runder etter de andre lagene, sier Fisketjønn til TV 2.

Klubbene dette gjelder er Stabæk, Sarpsborg 08, Lillestrøm, Strømsgodset og Mjøndalen. Det gjelder også FK Haugesund som har måtte holde seg unna treningsbanen grunnet strenge lokale tiltak.

De to første rundene til disse seks klubbene vil bli utsatt til slutten av juli.

Han sier videre at NFF håper og har planlagt at cupfinalen skal kunne spilles 1. mai 2022 med et fullsatt Ullevaal. Viking er fortsatt cupmester etter at de slo FK Haugesund i 2019. I fjor ble cupen avlyst.

Nå har NFF lagt opp en plan som forhåpentligvis vil gjøre at breddeklubbene får muligheten til å delta i cupen denne sesongen.

– Vi har en spennende variant rundt NM. Vi satser på å få gjennomført tre runder i høst, og fire runder i 2022. Vi håper at breddeklubbene er i gang igjen rundt slutten av juli eller starten av august – slik at de kan bli med, sier han.

Dette sa klubbene tidligere tirsdag

Eliteserien går mot sesongstart som planlagt 8. mai. Tidligere tirsdag skrev TV 2 at flere Viken-klubber håper på en ekstra uke med trening selv om det i dag kom frem at toppfotballen får fritak fra restriksjonene i fylket.

Sarpsborg 08-trener, Mikael Stahre, håpte det ble en egen ordning for lagene som ikke har fått trent normalt den siste tiden.

– Jeg tror vi skulle klart å starte sesongen slik den er satt nå, men det beste vil være å drøye seriespillet i et par uker for å få tid til noen ekstra treninger og treningskamper, sa Stahre til TV 2.

Lillestrøm har bedt om å få utsatt eliteseriestarten til 16. mai.

– Det beste ville være om vi kunne i det minste vente én uke, sa sportssjef Simon Mesfin, før han presiserte at dette vil gjelde for klubbene i Viken.

– Vi har bedt om to kamper utsettelse. Dette gjelder for klubbene som har vært uten trening. De andre klubbene kan starte 8. mai.

- Må kompensere så mye som mulig

Mens andre klubber har fått trent som normalt, har klubbene i Viken sett seg nødt til å avholde treninger i kohorter.

Det har gjort at Viken-lagene ligger bakpå sammenlignet med resten ifølge sportssjef i Stabæk, Torgeir Bjarmann.

– Vi er i en litt annerledes situasjon sammenlignet med fjoråret. I fjor var det likt for alle, mens i år har noen blitt stengt av. Da blir det konkurransevridning, og nå må vi kompensere for dette så langt det er mulig.

– Det er nå fem ukers forskjell mellom klubbene som har trent normalt og klubbene i Viken, fortalte Bjarmann.

I likhet med Mesfin, deler sportssjefen i Stabæk de positive signalene fra høyere hold.

– Vi tror det løser seg. Klubbene i Viken har vært på de samme møtene, og vi har hatt en positiv dialog. NFF virker å være veldig løsningsorienterte rundt dette.

Relatert