PRESSET: Real Madrid og Vinícius Júnior vant den første Champions League-kvartfinalen mot Liverpool 3-1. Onsdag venter returoppgjøret.
PRESSET: Real Madrid og Vinícius Júnior vant den første Champions League-kvartfinalen mot Liverpool 3-1. Onsdag venter returoppgjøret. Foto: GABRIEL BOUYS

Klopp trekker frem tre utfordringer før kvartfinalen

– Vi har ingenting å tape, sier Jürgen Klopp før møtet med Real Madrid.

Se Liverpool - Real Madrid på TV 2 Sport 1 og Sumo fra kl. 20.00 onsdag.

Real Madrid vant den første av de to kvartfinalene mot Liverpool 3-1, med to scoringer av stjerneskuddet Vinícius Júnior.

Utgangspunktet er dermed at engelskmennene må score minst to mål, hvis de ikke slipper inn noen selv.

– Vi har ingenting å tape og vil gi det et forsøk. Resultatet fra den forrige kampen gjenspeiler prestasjonen. Real Madrid var bedre enn oss, sier Jürgen Klopp på pressekonferansen dagen før den avgjørende kampen.

Skulle den ende med 2-0-seier, vil Liverpool være videre til semifinalen.

– Å holde nullen kan bli veldig viktig. For å slå Real Madrid må man forsvare seg mot deres fantastiske offensiv. I tillegg må vi skape sjanser selv, sier Klopp.

Manageren erkjenner at forutsetningene er krevende, og peker på disse tre utfordringene:

– Resultatet er ett problem, kvaliteten på motstanderen og fraværet av publikum er to andre.

Han er opptatt av at Liverpool må skape sin egen atmosfære på Anfield, som de kan dra nytte av. Lykkes de med det, tror Liverpool-manageren at de kan gå videre.

– Vi vet at vi må spille vårt absolutt beste for å gå videre. Det er mulig å klare å gjøre det, sier Klopp.

Hans lag ble straffet hardt av en nådeløs Vinícius Júnior i den forrige kvartfinalen for en uke siden. På tirsdagens pressekonferanse svarte Klopp slik da han fikk spørsmål om han ble overrasket over den unge brasilianeren:

– Jeg var imponert, men ikke overrasket. Han er et fantastisk talent. Det ene målet kunne vi kanskje forhindret, det andre var et meget bra angrep, som er vanskelig å forsvare seg mot.

Liverpool-back Andrew Robertson sier den første kvartfinalen var skuffende.

– Prestasjonen var ikke så god som den skulle vært. Vi tror vi kan spille bedre enn vi gjorde forrige uke. Vi må spille en kamp som ligger tett opp til perfekt, dersom vi skal klare å slå Real Madrid sammenlagt, sier Robertsson.

Også han trakk frem savnet av publikum, og viste til bragden fra 2019, da Liverpool tok seg til finalen i Champions League etter å ha ligget under med tre mål mot Barcelona.

– Den kampen hadde ikke vært mulig uten publikummet på Anfield. Å ha 50 000 tilskuere som trodde på oss, ga oss ti ekstra prosent, sier backen, og legger til:

– Det er ikke mulig å ha dem der nå. En kvartfinale i Champions League skal likevel være nok til å motivere oss. Vi tror vi kan klare å vinne kampen.

Kampen mellom Liverpool og Real Madrid vises på TV 2 Sport 1 og Sumo fra kl. 20.00 onsdag.

Relatert