Mats Zuccarellos Minnesota Wild utsatte kampen mot St. Louis Blues.
Mats Zuccarellos Minnesota Wild utsatte kampen mot St. Louis Blues. Foto: Matthew Stockman

Zuccarellos klubb utsatte kamp etter politiskyting

Mandagens NHL-kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues er utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

Det opplyser Wild, klubben til den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello, mandag kveld norsk tid.

«Av respekt for den hjerteskjærende episoden som oppsto i Brooklyn Center i går, er kveldens Minnesota Wild-kamp utsatt», heter det i en uttalelse.

Kampen har allerede fått ny dato. Den skal spilles 12. mai.

Også baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox ble mandag utsatt. Major League Baseball bekrefter beslutningen.

«Av respekt for de tragiske hendelsene som oppsto i Brooklyn Center i går, og som følge av hvordan situasjonen har utviklet seg, har Minnesota Twins besluttet at det er i fansens, støtteapparatets, spillernes og samfunnets beste interesse å ikke spille dagens kamp», heter det i en uttalelse.

Minnesota Twins opplyser videre at beslutningen ble tatt etter samtaler med ledelsen i Major League Baseball og lokale myndigheter.

NBA-kampen mellom Minnesota Timberwolves og Brooklyn Nets er også utsatt.

«Etter å ha konsultert med ligaen, og lokale og nasjonale myndigheter, mener vi at å utsette kveldens kamp mot Brooklyn Nets er den beste avgjørelsen», skriver basketballaget Minnesota Timberwolves.

Søndag ble 20-åringen Daunte Wright skutt av politiet i Minneapolis. Etter hendelsen samlet Wrights familie og venner seg for å sørge sammen i Brooklyn Center. Senere brøt det ut demonstrasjoner.

Demonstranter samles i Manhattan, New York, etter at Daunte Wright ble skutt og drept av en politimann.
Demonstranter samles i Manhattan, New York, etter at Daunte Wright ble skutt og drept av en politimann. Foto: Spencer Platt

Politibetjenten som skjøt Wright sa mandag at skyteepisoden var et uhell. Ifølge politisjefen Tim Gannon tok vedkommende feil av pistolen og elektrosjokkpistolen sin.

Minneapolis er fra før preget av rettssaken mot politimannen Derek Chauvin, som er tiltalt for å ha drept George Floyd i mai i fjor.

(©NTB)

Relatert