TAR OVER: Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund overtar treneransvaret i Strømsgodset.
TAR OVER: Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund overtar treneransvaret i Strømsgodset. Foto: TV 2

Presenterte nye trenere: – Sett utenfra, så er Strømsgodset nå en klovneklubb

Strømsgodsets nye trenerduo møter pressen.

– Nå må vi stå sammen, alle, sier Bjørn Petter Ingebretsen (53) på sin første arbeidsdag etter det ble kjent at han, sammen med Håkon Wibe-Lund (40), tar over treneransvaret i Strømsgodset etter Henrik Pedersen.

Fredag fikk bråket rundt den danske treneren sin foreløpige slutt, da det ble klart at han er ferdig i jobben etter å ha fått rasismevarsler mot seg.

– For meg, sett utenfra, så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Det er det vi må ta tak i nå. Samle alt. Samle spillerne, sier Ingebretsen.

Han forklarer at det arbeidet allerede har startet.

– Jeg har et møte med hver enkelt spiller i dag hvor vi får frem ting de ønsker å si noe om, hvilket ståsted de har og hva hver enkelt kan bidra med. Nå er vi avhengig av hjelp fra alle mann. Det er en tøff situasjon for klubben, sier han.

Mens Ingebretsen har sett situasjonen utenfra, har hans nye makker, Håkon Wibe-Lund, stått på innsiden som Henrik Pedersens assistent.

– Personlig har det vært veldig tøft. Jeg har sett mennesker bli revet i filler og den klubben jeg er glad i ha det vondt, sier Wibe-Lund.

Han forteller at han fikk spørsmål fra klubben om han kunne ta på seg treneransvaret før helgen.

– Det valgte jeg å takke ja til dersom jeg fikk med meg Bjørn Petter, sier Wibe-Lund.

– Jeg er rørt og takknemlig over at han er med meg på å gjøre Strømsgodset til noe nytt og bedre. De siste dagene har ikke fotball opplevdes særlig gøy. Det skal vi snu nå, fortsetter han.

KJENNINGER: Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund har lang fartstid i Strømsgodset
KJENNINGER: Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund har lang fartstid i Strømsgodset Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

De to trenerne vil ifølge klubben selv organisere hvordan de skal fordele ansvaret seg imellom. Klubbens ledelse har ikke satt noen tidsfrist for hvor lenge de to skal være svaret på trenerspørsmålet.

Ingebretsen selv sier han håper løsningen blir langvarig.

Wibe-Lund kommer fra jobben som assistenttrener i klubben. Ingebretsen har vært hovedtrener for Strømsgodset ved to tidligere anledninger (2015-2016 og 2018-2019). Begge gangene har han måttet gi seg i jobben grunnet helseutfordringer.

Perioden som har ført til at Ingebretsen nå er Godset-trener for tredje gang, beskrives av klubbens daglige leder Dag Lindseth Andersen, som den mest krevende i klubben noen gang.

– Det er en alvorlig sak. Medietrykket rundt, har gjort det ekstra vanskelig å håndtere, sier Andersen om prosessen etter rasismevarslene mot Henrik Pedersen.

Strømsgodsets kaptein, Jonatah Parr, sier på vegne av spillergruppen at de nå står samlet.

– Det har vært splittelser og diskusjoner underveis. Vi har pratet godt ut og alle har fått luftet sine frustrasjoner. Vi står samlet og ønsker å se fremover, sier han.

På spørsmål om klubbledelsens behandling av saken, svarer Parr slik:

– Vi er misfornøyd med hvordan saken var håndtert. Vi har hatt gode samtaler med klubben i etterkant av det. Det er en sak som fortsatt pågår, og vi har tiltro til at klubben behandler det på en god måte.

Kapteinen avkreftet at spillergruppen har kommet med krav om at Henrik Pedersen eller noen andre i klubben har måttet slutte.

Relatert