VARIABEL: Viktor Hovland hadde en ustabil helg på golfbanen i Augusta: Nordmannen endte på 21. plass.
VARIABEL: Viktor Hovland hadde en ustabil helg på golfbanen i Augusta: Nordmannen endte på 21. plass. Foto: Matt Slocum

Hovland med bestenotering i Masters

Viktor Hovland (23) falt lenge som en stein på listene, men en fenomenal sluttspurt sikret karrierebeste i The Masters. Japanske Hideki Matsuyama vant.

Hovland startet dagen på 13.-plass, totalt ett slag under par i det som er sesongens første majorturnering. Det ga muligheter for å jakte en plass blant de ti beste på Augusta-banen i den amerikanske delstaten Georgia.

Åpningen på avslutningsrunden bar imidlertid ingen bud om at noe avansement var i emning. Hovland åpnet med bogey på det første hullet, og det ble også bogey på hull seks og ti.

På det 11. hullet måtte han tåle en kjedelig dobbeltbogey, og dermed raste 23-åringen nedover resultatlistene.

Så startet imidlertid Hovland en sluttspurt som minnet om den som berget plassen i de to siste rundene fredag. Da sto han i fare for å misse cuten, men en kjempeavslutning forhindret det.

Vind i seilene

Søndag fikk han birdier på hull 12 og 13, og plutselig var fall avløst av klatring på resultatlistene. Da også hull 14 og 15 endte med birdie, hadde Oslo-gutten for alvor fått vind i seilene.

De to avsluttende hullene endte begge med par for Hovland, som dermed endte turneringens fire runder på par. Søndagens runde gikk han ett slag over par. 21.-plassen delte han med den 50-årige golflegenden Phil Mickelson.

– Litt frustrasjon fortsatt, selv om jeg avsluttet ganske bra, oppsummerte Hovland overfor Eurosport.

– Jeg er veldig fornøyd med noen av nærspillslagene jeg hadde. Jeg føler jeg har tatt store steg der.

På de fire rundene i turneringen endte Hovland på henholdsvis 73, 70, 72 og 73 slag. Det skuffet Hovland at han ikke leverte noen 60-runder.

– Jeg føler at spillet var godt nok til det. Det er mye god golf som jeg tar med meg de neste ukene og når jeg kommer tilbake hit i fremtiden, sier Hovland.

Japaner skrev historie

Hideki Matsuyama vant og ble med det den første japaneren som vinner en av golfsportens majorturneringer.

Han ledet Masters med fire slag foran søndagens avslutning. Matsuyama endte i likhet med Hovland siste runde ett slag over par, noe som ga ti slag under par sammenlagt. Dermed klarte japaneren å holde amerikanske Will Zalatoris ett slag bak seg i sammendraget.

Jordan Spieth og Xander Schauffele, begge fra USA, delte tredjeplassen, med sju slag under par sammenlagt.

Relatert