Scoret etterlengtet mål – nå tror Wright det løsner for stortalentet

Alexandre Lacazette (29) og Gabriel Martinelli (19) senket Sheffield United.

Sheffield United - Arsenal 0-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Arsenal var uten en ankelskadet Martin Ødegaard, men hadde ingen problemer med å slå Sheffield United 3-0 på bortebane søndag kveld.

Alexandre Lacazette ble kampens store spiller med to scoringer.

Gledelig for Arsenal var det at også det brasilianske stortalentet Gabriel Martinelli noterte seg for sesongens første scoring.

– Han trenger et mål. Om han får det målet, tror jeg det løsner. Han trenger en rekke med kamper, sa Arsenal-legenden Ian Wright i TV 2s Premier League-studio om Gabriel Martinelli i pausen mot Sheffield United.

Etter 71 minutters spill løp den 19 år gamle angriperen inn en retur fra Sheffield United-målvakt Aaron Ramsdal på skuddet fra Nicolas Pépé.

– Han har bidratt med mye energi og vært veldig, veldig påskrudd, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

– Han bidrar med energi, han stopper ikke å løpe, skyter når han får sjansen, er alltid i bevegelsen og trekker inn i banen. Han er en spiller som strekker motstanderen, bidrar med fart og jobber alltid, sier Wright.

Martinelli mistet innledningen på sesongen etter å ha skadet seg i oppkjøringen. Før kampen mot Sheffield United sto Gabriel Martinelli med én målgivende på 13 kamper i alle turneringer denne sesongen.

På pressekonferansen etter kampen på Bramall Lane var Mikel Arteta særdeles fornøyd med det brasilianske talentet.

– Jeg er veldig fornøyd, men jeg ber deg være tålmodig. Mange er her 19-20 år og mange av dere sammenligner hvor vi er med dem med andre Premier League-klubber. Det er ikke vanlig, sa Arteta, og fortsatte:

– Gabi er på den rette veien i utviklingen, han har utrolige ferdigheter og talent. Han har en fremtid foran seg og vi må tenke på det ved å gi ham riktig antall minutter i de riktige kampene for å fortsette utviklingen hans.

Resultatet gjør at Arsenal klatrer opp på niendeplass på Premier League-tabellen. Sheffield United ligger fortapt på sisteplass.

Berge nærmer seg

Sheffield United-spiller Sander Berge er fortsatt ikke tilbake etter skaden han pådro seg tidligere i sesongen, men manager Paul Heckingbottom sa følgende på pressekonferansen etter kampen.

– Sander er tilbake i trening med laget neste uke. Det blir et «boost» for Sander og resten av laget. Forhåpentligvis går minuttene på treningsbanen bra og vi kan pushe ham slik at vi kan få noen minutter av ham i kamp også om et par uker, svarte manageren på spørsmål fra TV 2 om Berges skadesituasjon.

Bukayo Saka hos Arsenal måtte ut med det som så lårskade. Arsenal-sjef Mikel Arteta sa det var for tidlig å si noe om skadeomfanget for Saka.

– Han fikk en kjenning i låret og det er det siste vi trenger. Vi savner noen viktige spillere allerede og vi vil ikke miste noen flere, så forhåpentligvis er det ikke noe alvorlig, sa Arteta.

Relatert