DEGRADERT: Men Charlotte Kalla dro Piteås andrelag til bronse.
DEGRADERT: Men Charlotte Kalla dro Piteås andrelag til bronse. Foto: Matthias Schrader

Langrennsstjernen måtte gå for andrelaget

– En delikat og tøff avgjørelse, sa treneren.

Torsdag var det stafett i det svenske mesterskapet i Kalix.

I den disiplinen er langrennsstjernen Charlotte Kalla (33) både olympisk mester og VM-vinner. Hun kan også vise til ferske plasseringer som nummer fem og seks fra årets VM i Oberstdorf.

Derfor var det overraskende for de fleste at hun måtte finne seg i å stille til start for Piteås andrelag i det nasjonale mesterskapet.

Det endte med SM-bronse til Piteås 2.-lag etter sterk innsats av Kalla. Piteås 1.-lag med Ebba Andersson, Jonna Sundling og Emma Ribom tok gullet på stafetten. Falun-Borlänge ble nummer to.

Tidligere på dagen sa en skuffet Kalla at hun gjerne ville gått for førstelaget i et intervju med Expressen. På spørsmål fra den svenske avisen om hvorfor hun for første gang i karrieren ble plassert på andrelaget, svarte Kalla slik:

– Det får du spørre Joakim Abrahamsson (Piteås trener red.anm.) som har tatt ut laget om.

Slik begrunnet treneren valget:

– Det er samme prinsipp for herrer og kvinner: vi har sett på de klassiske løpene gjennom året, og tatt ut laget på bakgrunn av det. Det er ikke rarere enn det, uttalte Abrahamsson til Expressen.

Konkurransen var nemlig tøff. Løperne som fikk førstelagsplassene på bekostning av Kalla var Ebba Andersson, Jonna Sundling og Emma Ribom.

Tre av medaljekandidatene smalt i bakken

Abrahamsson sa videre at det var vanskelig å sette langrennsesset ut av førstelaget.

– Det er en delikat og tøff avgjørelse å ta når man har løpere på dette nivået.

Kalla brukte vrakingen som motivasjon.

– Selv om jeg veldig gjerne ville gått for førstelaget, kommer jeg til å selge meg dyrt. Vi skal gjøre vårt aller beste på de fem kilometerne som venter, sa hun før rennet.

Relatert