Champions League-eventyr for norske spillere – kan møtes i finalen

Med norske bidrag har Chelsea og Barcelona kjempet seg til semifinaleplasser i verdens største klubbturnering.

Barcelona og Chelsea er i semifinalen i Champions League. Det kan gi en norsk finaleduell mellom venninnene Caroline Graham Hansen og Guro Reiten.

Men det er et stort hvis. Begge klubbene møter knallhard motstand fra henholdsvis Tyskland og Frankrike.

– Det er en semifinale først for begge oss, og det vil bli to tøffe kamper. Vi har selvfølgelig som mål om å stå i den finalen, og da kan alt skje, men det er mange kamper som skal spilles før den tid, sier Reiten til TV 2.

De kongeblå fra London møter Bayern München, etter å ha slått ut Ingrid Syrtad Engens Wolfsburg i kvartfinalen. For Graham Hansen og Barcelona venter enten Lyon eller Paris Saint-Germain.

– På vårt beste tror jeg vi har mulighet til å slå ut begge lagene. Det skal spilles to kamper, så det blir spennende å se hvilket lag som er i best form når vi kommer dit, sier Graham Hansen, før hun legger til:

Forrige gang Barcelona havnet i en Champions League-finale endte det med 4-1 til franske Lyon. Ada Hegeberg scoret hattrick.
Forrige gang Barcelona havnet i en Champions League-finale endte det med 4-1 til franske Lyon. Ada Hegeberg scoret hattrick. Foto: Tibor Illyes/AP

– Jeg føler de er ganske jevngode. For gruppa tror jeg det hadde vært bra å møte Lyon. Mange føler de har en del uoppgjort etter finaletapet i 2019, og ønsker å revansjere seg. For min del er har det ingenting å si.

De norske profilene, som var romkamerater allerede på j16, legger ikke skjul på at en engelsk-spansk finale hadde vært ekstra gøy.

– For oss to er jo Chelsea-Barcelona drømmefinalen, sier Reiten, før Graham Hansen fortsetter:

– Personlig ønsker jeg at både Maren (Mjelde) og Guro skal få lov til å vinne Champions League, for jeg vet selv hvor mye jeg har lyst til det.

– Jeg unner dere alt godt, men jeg gir dere ikke den hvis jeg står på andre siden, sier Barcelona-spilleren lattermildt til Reiten.

Et lite avbrekk fra klubbfotballen

Med videre avansement i Champions League, har kampene kommet tett som hagl for både Chelsea og Barcelona. Da er det godt å møte norske venninner, snakke på morsmålet og ikke minst få servert norsk mat på landslagssamlingen.

– Jeg føler meg litt fanget i England for øyeblikket. Det å kunne reise en annen plass og møte en ny gjeng, har vært skikkelig digg, sier Reiten.

– Jeg kjenner på det samme. Når man kommer på samling, så lander man litt, og møter folk man ikke har sett på lang tid, sier Graham Hansen.

Guro Reiten scoret en frisparkperle i privatlandskampen mot Belgia forrige uke. Tirsdag møter det norske landslaget Tyskland, før jentene returnerer til klubbene sine for sesonginnspurten.

I Women's Super League er kampen om tittelen fortsatt vidåpen. Foreløpig innehar Chelsea tabelltoppen, men Manchester City er kun to poeng bak.

Barcelona har skaffet seg en luke på tolv poeng og har tre kamper mindre spilt enn Levante, som innehar andreplassen i Primera División. Det gjør at Graham Hansen og Barcelona kan konsentrere seg om de andre turneringene de er med i.

– Nå skal vi starte med cupene også, men ledelsen i ligaen gir et ekstra pusterom så vi kan være opplagte til semifinalene i Champions League. Samtidig er det motivasjon i seg selv å avgjøre ligaen så tidlig som mulig, avslutter Caroline Graham Hansen.

Champions League-finalen spilles 16. mai på Gamla Ullevi i Göteborg.

Relatert