Mourinho med stikk til sine egne: – Samme trener, andre spillere

José Mourinho (58) nådeløs etter poengtapet mot Newcastle.

Newcastle-Tottenham 2-2

Med spillere som Heung-min Son og Gareth Bale på benken fra start, visste Steve Bruce og Newcastle at Harry Kane (27) var mannen å stoppe.

Det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Den engelske målsniken scoret to ganger. 27-åringen så lenge ut til å bli matchvinner. Så, om lag fem minutter før full tid, utlignet Joe Willock (21) for Newcastle.

MÅL! Joe Willock jubler for 2-2 på St. James' Park.
MÅL! Joe Willock jubler for 2-2 på St. James' Park. Foto: Stu Forster

Den unge engelskmannen er på utlån fra Arsenal, og hadde nettopp blitt byttet inn da han banket ballen i mål fra kloss hold.

Da gikk Tottenham også glipp av muligheten til å innta fjerdeplassen. Det ville de liljehvite gjort ved seier. Istedenfor er de to poeng bak Chelsea.

Stikk til egne spillere

Det hjelper lite på José Mourinhos humør etter kampen. Tottenham-manageren er nådeløs med sine egne.

– Jeg er ikke fornøyd med ett poeng. Jeg vil ikke gå veldig dypt inn i analysen min, for jeg føler at det jeg tenker og vil si, bør bli i garderoben, sier portugiseren til Sky Sports.

– Jeg vil si at det er for mange individuelle feil. Og feil gir ustabilitet, fortsetter portugiseren.

Det er ikke første gang Tottenham roter bort en ledelse denne sesongen. Uvant kost for et Mourinho-lag. Konfrontert med dette av BBC, svarer han syrlig:

– Samme trener, andre spillere.

– Vi jobber bra, vi jobber hardt. Men det er feil som jeg trolig ikke burde kalle feil engang, fordi de er relatert til spillernes kvaliteter, fortsetter han i intervjuet med BBC.

SJELDENT: José Mourinhos menn har avgitt poeng ved seks tilfeller når de har ledet til pause denne sesongen. Det er mest i Premier League. .
SJELDENT: José Mourinhos menn har avgitt poeng ved seks tilfeller når de har ledet til pause denne sesongen. Det er mest i Premier League. . Foto: Peter Powell

Mourinho nevner ingen navn. Kanskje er en av spillerne han sikter til Davinson Sánchez, som gjorde en stygg feil før Newcastles første mål. TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt lot i hvert fall colombianeren få gjennomgå i pausen:

Mourinhos superspiss er heller ikke særlig fornøyd med kampen, to fulltreffere til tross.

– Når du leder en kamp, som vi har gjort ofte denne sesongen, og du gir bort ledelsen de siste 5-10 minuttene, er det alltid tungt. Jeg føler at vi kunne ha spilt bedre i andre omgang. Vi var litt slurvete. Vi tok ikke sjansene våre og ble straffet for det, sier Kane til BBC.

Rekord for Kane

Kane tar uansett med seg en Premier League-rekord fra St. James' Park, ifølge statistikktjenesten Opta.

Storscoreren har nå 84 mål på bortebane. Det har ingen gjort før ham for én og samme klubb i turneringens historie. Kane har gjort det på bare 120 kamper.

Han snek seg også forbi Mohamed Salah på toppscorerlisten av denne sesongens Premier League, ved å score sitt 18. og 19. ligamål.

Fryktelig feil

Newcastle tok ledelsen ved Joelinton midtveis i første omgang. José Mourinho hadde liten grunn til å være fornøyd med eget lags forsvarsspill. I forkant slo Davinson Sánchez en fryktelig feilpasning.

Om colombianeren unngikk noe av Mourinhos vrede i pausen, var det takket være Harry Kane.

Tottenham-spissen scoret to kjappe mål.

Først var han heldig da Newcastles Emil Krafth slo ballen rett i ham, om lag 90 sekunder etter at Joelinton hadde scoret for hjemmelaget.

Så var han nådeløs da han satte inn ledermålet. Kane lurte på offsidelinjen, før han banket ballen i hjørnet bak en sjanseløs Martin Dúbravka.

Det så lenge ut til å bli vinnermålet, før Joe Willock ble byttet inn og sikret et svært viktig poeng for Newcastle.

Relatert