KAN BLI HISTORISK: Patrick Marleau er på vei til å ta over rekorden for antall kamper i den nordamerikanske ishockeyligaen.
KAN BLI HISTORISK: Patrick Marleau er på vei til å ta over rekorden for antall kamper i den nordamerikanske ishockeyligaen. Foto: Ezra Shaw

Har holdt det gående i 24 år. Nå kan han sette legendarisk rekord

Patrick Marleau (41) ligger an til å bli ringreven over alle ringrever.

Kanadiske Gordie Howe er den som har spilt flest NHL–kamper med sine 1767 kamper. Patrick Marleau ser likevel ut til å stjele den imponerende rekorden fra sin landsmann.

Shark-spilleren står nå med 1760 kamper, bare syv kamper mindre enn Howe. Dermed har han gode muligheter til å gå forbi i løpet av sesongen.

San Jose-legende

41-åringen ble draftet i første runde som andremann totalt av San Jose Sharks i NHL Entry Draft 1997, bak senere lagkamerat Joe Thornton. Som forøvrig er den aktive spilleren som har nest flest kamper, etter Marleau, med omtrent 100 kamper mindre.

Kanadieren tilbrakte sine første 19 sesonger i San Jose Sharks, fra 1997 til 2017. Etterfulgt av to sesonger i Toronto Maple Leafs, før han vendte tilbake til San Jose.

En ekte mester

Den aktive ringreven gjør seg bemerket også på lister over andre rekoder i NHL. På listen over antall mål scoret er han rangert som nummer 25, med 564 nettkjenninger. Denne listen toppes av Wayne Gretzky, med suverene 894 scoringer.

I tillegg er Marleau nummer 50 på listen over all-time poeng, også den toppet av Gretzky.

GULL: Patrick Marleau har to OL-gull på CV'en.
GULL: Patrick Marleau har to OL-gull på CV'en. Foto: Mark Blinch

Både i 2010 og 2014 ble han plukket ut på det stjernespekkede OL-laget til Canada, hvor han ved begge anledninger vant gull. Sammen med rekkekamerat Joe Thornton har han likevel stadig til gode å vinne Stanley Cup.

Relatert