PROFIL: Team Treks danske rytter Mads Pedersen.
PROFIL: Team Treks danske rytter Mads Pedersen. Foto: Anne-christine Poujoulat

Storlag måtte trekke seg fra sykkelklassiker etter virusutbrudd

Sykkellaget Trek-Segafredo kommer ikke til start i prestisjetunge Gent-Wevelgem søndag som følge av virussmitte.

Det bekrefter laget i en pressemelding.

Dermed går blant andre danske Mads Pedersen og den belgiske stjernen Jasper Stuyven glipp av et av vårens store høydepunkter på sykkelsetet.

Pedersen ble verdensmester så sent som i 2019, og Stuyven ville kommet til start søndag med en rykende fersk seier Milano-Sanremo i bagasjen. Belgieren viste kjempeform da han vant storrittet i Italia forrige helg.

Én person i støtteapparatet til Trek-Segafredo avga fredag positiv virustest. Vedkommende ble umiddelbart plassert i isolasjon, og det samme ble de som var definert som nærkontakter.

I etterkant ble det gjennomført en ny runde med fullverdige PCR-tester, og den endte med ytterligere ett smittetilfelle. Dermed ble beslutningen tatt om å trekke laget fra deltakelse søndag.

Nå venter nye testrunder for å forsikre seg om at ikke flere er smittet.

Danske Mads Pedersen er for øvrig også regjerende mester i Gent-Wevelgem.

Dansk sykkelstjerne gjør helomvending – dropper storritt

Den danske sykkelstjernen Jakob Fuglsang kommer likevel ikke til start i Flandern rundt. Lagets koronaprotokoll bidrar til å gjøre det for vrient.

Årets utgave av det belgiske sykkelmonumentet går 4. april. Dagen etter starter etapperittet Baskerland rundt, der Fuglsang skal delta.

Opprinnelig hadde den danske profilen planlagt å kombinere de to rittene, men nå har han innsett at det likevel blir for vanskelig. Det opplyser Astana-laget i en pressemelding.

– Selv om jeg har sett fram til å stille opp i Flandern rundt for annen gang i karrieren, har vi besluttet at det vil være litt for ambisiøst å kjøre løp i Belgia, for deretter å starte i Baskerland dagen etter, sier Fuglsang.

– I øyeblikket er det vanskelig å reise rundt, og med lagets nåværende koronaprotokoll vil vi ikke løpe risikoen, fortsetter han.

Fuglsangs mål er nå å bruke Baskerland rundt til å finne formen inn mot Ardenner-klassikerne Amstel Gold Race, Flèche Wallone og Liège-Bastogne-Liège.

(©NTB)

Relatert