LEI SEG: Halvor Egner Granerud har tenkt mye på lagkamerat Daniel-André Tande det siste døgnet. Foto: AP
LEI SEG: Halvor Egner Granerud har tenkt mye på lagkamerat Daniel-André Tande det siste døgnet. Foto: AP

Hoppet for Tande: – Jeg er glad i gutten

Det var en preget Halvor Egner Granerud som hoppet i skiflygingsbakken i Planica fredag. Robert Johansson ble beste norske på femteplass.

Seieren gikk til tyske Karl Geiger. Han hoppet 232 meter og slo torsdagens vinner Ryoyu Kobayashi fra Japan med 9,6 poeng. Vindforholdene tvang juryen til å la det bare bli med én omgang i Planica.

Johansson landet på 225 meter og var klart best av de norske. Han endte 18,5 poeng bak Geiger.

Neste nordmann på resultatlista ble Johann André Forfang. Tromsøværingen hoppet 237,5 meter, men hadde ikke en gunstig landing. Dermed ble han nummer 13.

– Glad i gutten

Verdenscupvinner Halvor Egner Granerud hevet prestasjonsnivået betraktelig dagen etter at han ble nest sist i torsdagens renn. Svevet på 221,5 meter holdt til en 18.-plass

Vinterens suverent beste hopper hadde litt vel mye rotasjon i hoppet. Etterpå sendte Granerud en hilsen til Daniel-André Tande via TV-skjermen. Lagkameraten falt torsdag stygt i prøveomgangen og er innlagt på universitetssykehuset i Ljubljana.

– Jeg føler at jeg hopper for ham i dag. Det er egentlig det. Jeg har tenkt mye på ham og det er egentlig det som er grunnen. Jeg er glad i gutten, sier Granerud til NRK etter konkurransen fredag.

Sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, sier følgende til TV 2 om siste nytt om Tande:

– Vi får signaler hele veien som er beroligende, men på grunn av en annen akutt situasjon på sykehuset er MR-undersøkelsen forskjøvet litt, skriver han i en SMS.

Marius Lindvik ble nummer 33 etter et svev på 215,5 meter, mens Benjamin Østvold havnet på 62.-plass.

(©NTB)