Ishockeyforbundet utvider ikke Fjordkraft-ligaen: Narvik rykker ned

Narvik rykker ned, mens Ringerike rykker opp. – Jeg er fly forbannet, for å si det pent, sier styreleder i Narvik som varsler at de kommer til å anke avgjørelsen.

Det bekreftet ishockeypresident Tage Pettersen på Nyhetskanalen onsdag kveld. Se hele intervjuet med Pettersen i vinduet øverst!

Etter at ishockeyforbundet besluttet å avslutte sesongen, har det vært store diskusjoner rundt hvordan ligaen kommer til å se ut kommende sesong. Å utvide ligaen til 12 lag har vært et scenario.

Det skjer altså ikke. På et forbundsmøte onsdag bestemte ishockeyforbundet seg for ikke å utvide ligaen.

– Vi har hatt en lang og god diskusjon i forbundsstyremøtet og konklusjonen er at vi står på vedtaket fra september i fjor, og det betyr at vi fortsetter med ti lag i Fjordkraft-ligaen også kommende sesong. Det betyr at Narvik rykker ned og Ringerike rykker opp, sier Pettersen til TV 2.

– Hvorfor falt dere på akkurat denne beslutningen?

– Det handlet først og fremst om at styret var veldig tydelig på at de vil at den forutsigbarheten vi la til grunn før sesongstart, også da i en situasjon med pandemi som klubbene har vært klar over gjennom hele sesongen, at den skulle ligge til grunn for den beslutningen som vi gjorde i dag og vi mente det var riktig.

– Så var det også en diskusjon om den sportslige kvaliteten på produktet Fjordkraft-ligaen, kombinert med at også 1. divisjon skal ha noe å strekke seg etter i forhold til å ha muligheten til å rykke opp. Derfor valgte totalt sett å stå på den konklusjonen fra i fjor, utdyper Pettersen.

Narvik har tidligere tatt til ordet for å utvide ligaen til tolv lag kommende sesong.

– Jeg tror uansett hvilken konklusjon vi hadde trukket i dag så er det mange klubber som hadde vært både fornøyd og misfornøyd. Så det blir sikkert mye kjeft å få også etter denne konklusjonen her, sier Pettersen og legger til:

– Men det skal vi klare å stå i. Det viktigste er at vi nå har hatt en grundig diskusjon og at styret er trygge på den konklusjonen de har trukket. Så skjønner jeg at både supportere og klubber kan være skuffet i forhold til denne konklusjonen, men jeg tror også mange er veldig fornøyde.

Narvik raser

I Narvik er de rasende etter onsdagens avgjørelse.

– Jeg er fly forbannet, for å si det pent. Jeg skjønner ikke hvorfor de har snudd for andre gang. Det viser hvor inkompetent hockeystyret er, sier Terje Feragen, styreleder i Narvik Hockey til TV 2.

Han informerer om at de kommer til å anke avgjørelsen.

– Mandag satt jeg i et møte med forbundet, der de innrømmet at de hadde gjort en feil og snudde. Hvordan de kan snu på nytt etter 48 timer er uforståelig. Mandag fikk vi en innstilling om tolv lag, som var enstemmig fra topphockeyen og ishockeyforbundet. Så har styret gjort en annen innstilling, det er ganske utrolig. Vi anker og kjører knallhardt tilbake tvert. Vi har møte med advokat i morgen, forteller Feragen.

– Det er rett og slett useriøst av dem. Jeg har nesten ikke ord, understreker han.

– Føles det ekstra urettferdig i en slik pandemi-sesong?

– Det er det helt klart. Det er jo urettferdig på alle mulige måter. Vi har vært klare til å spille, og valgt å spille ekstra kamper for å holde hjulene i gang. Vi skulle ikke ha spilt flere kamper enn Sparta, da hadde vi vært i divisjonen nå. Vi har heller ikke fått spilt hjemme mot Grüner.

– Spiller Narvik i Fjordkraft-ligaen neste sesong?

– Jeg forventer det. Nå er de i ferd med å rive ned hele merkevaren norsk hockey. Det blir masse bråk av dette.

Flertallet støttet utvidelse

Tirsdag formiddag ble det avholdt et møte mellom eliteklubbene og Norsk Topphockey. Etter det TV 2 kjenner til støttet flertallet av klubbene en utvidelse av ligaen til 12 lag.

– Det har vært mange meninger, og vi har vurdert dem alle sammen veldig grundig, men vi kom altså til den konklusjonen vi har gjort, sier Pettersen.

TV 2s ishockeyekspert Jesper Hoel forstår skuffelsen til Narvik, men støtter avgjørelsen og mener at det er det riktige for norsk ishockey.

– 12 lag ville gitt dårligere kvalitet i Fjordkraft-ligaen, 1.divisjon og U21-ligaen. Det er per i dag dessverre ikke mange nok spillere som holder godt nok nivå til å utvide eliteserien. Det er godt å se at forbundsstyret stod ved vedtaket fra september, sier Hoel.

I utgangspunktet uttalte forbundet før sesongen at laget som lå som nummer ti i eliteserien skulle rykke ned og laget som ledet 1. divisjon skulle rykke opp, hvis serien ikke kunne fullføres. Dersom alle lag hadde gjennomført et kampantall tilsvarende dobbel serie.

Den løsningen mener Narvik ikke er rettferdig da de har spilt flesteparten av sine kamper mot de fem beste lagene på tabellen.

Relatert