BLIR 12 LAG: Stavanger Oilers får flere motstandere.
BLIR 12 LAG: Stavanger Oilers får flere motstandere. Foto: Carina Johansen

Innstiller på å utvide ligaen til 12 lag

Etter det TV 2 kjenner til kommer ishockeyforbundet til å innstille på å utvide Fjordkraftligaen kommende sesong med to lag.

Diskusjonen har gått høylytt de siste ukene etter at ishockeyforbundet besluttet å avslutte sesongen. Elitespill i toppidretten er fremdeles satt på vent og lagene i Viken får ikke trene samlet. Nå er det store spørsmålet. Hvordan skal man på en mest mulig rettferdig måte avgjøre hvordan ligaen kommer til å se ut kommende sesong?

Det blir avgjort på et forbundsmøte på onsdag. Mye tyder på at ligaen utvides til tolv lag. Etter det TV 2 erfarer kommer det til å være ishockeyforbundets innstilling overfor styret.

Tirsdag formiddag ble det også avholdt et møte mellom Eliteklubbene og Norsk Topphockey. Etter det TV 2 kjenner til støtter flertallet av klubbene en utvidelse av ligaen til 12 lag.

I utgangspunktet uttalte forbundet før sesongen at laget som lå som nummer ti i eliteserien skulle rykke ned og laget som ledet 1. divisjon skulle rykke opp, hvis serien ikke kunne fullføres. Dersom alle lag hadde gjennomført et kampantall tilsvarende dobbel serie.

Den løsningen mener Narvik ikke er rettferdig da de har spilt flesteparten av sine kamper mot de fem beste lagene på tabellen. De har tatt til orde for å utvide ligaen til tolv lag kommende sesong.

Også fordi de mener både Ringerike og Lørenskog fortjener å rykke opp fra 1.divisjon. Lørenskog vant 1.divisjon og skulle spille om opprykk forrige sesong, men så ble hele Norge stengt ned på grunn av pandemien. Da hockeyen denne sesongen ble stanset havnet Lørenskog på 2.plass etter en prosentmessig utregning og kan gå glipp av nok en mulighet til å rykke opp.

Relatert