Henrik Kristoffersen med utblåsning: – Ikke meningen at det skulle være med på TV

Henrik Kristoffersen er misfornøyd med utstyret.

– De skiene her er så dårlige, utbrøt en frustrert Henrik Kristoffersen i målområdet etter førsteomgangen av slalåmrennet i Lenzerheide.

Kristoffersen var nummer 13 før finaleomgangen. Han endte på tolvteplass, 1,98 sekunder bak østerrikske Manuel Feller.

– Det er ingenting som stemmer. Skikjøringen stemmer heller ikke. Det er ikke så mye mer å si, sier Kristoffersen til TV 2 etter første omgang.

Han var ikke klar over at utblåsningen etter målgang kom på TV.

– Det visste jeg ikke var på TV. Det var ikke meningen at det skulle være med på TV, sier Kristoffersen.

– Det er grenser på hvor mange ganger jeg kan stå og si på TV at jeg gjør noe dårlig, for til slutt tror man på det selv også, sier han.

– De burde reagere litt

Slalåm-verdensmester fra 1997, Tom Stiansen, tror ikke Kristoffersens skileverandør, Rossignol, er veldig begeistret for Kristoffersens utspill.

– De burde reagere litt, for han har snakket mye om det i år, men det er som han sier: Hvor mange ganger skal han si at han kjører dårlig selv? Hva kommer først av høna eller egget? sier Stiansen i «Vinterstudio».

– Bortsett fra i dag er Sebastian (Foss Solevåg) mye tryggere. Henrik får ikke støtten han skal ha i inngangen av svingen. Den kommer senere, så det blir en ond spiral. Det er fort å få en ripe i selvtilliten når du ikke får den støtten. Han er ikke helt der han har vært de siste årene, så nå sliter Henrik med både utstyret og teknikken, sier Stiansen.

– Må rett og slett gå i seg selv

Alpinhåpet Atle Lie McGrath, som gjestet TV 2s Vinterstudio søndag, mener det er tydelig at ytterskien til Kristoffersen ikke går rent.

– Skien er veldig urolig, rister og slår. Det som kjennetegner Henrik når han er i form, er at han har verdens korteste og raskeste sving, som er utrolig ren. Det er rett og slett noe som mangler. Vi ser at han er litt på etterskudd hele veien, og han kjemper heller mot kreftene enn å bruke tyngdekraften til å kjøre fort, analyserer McGrath.

– Han må rett og slett gå i seg selv og analysere sesongen, både kjøringen og alle de andre elementene i et forsøk på å finne ut hva han kan gjøre. Går han inn i neste sesong og gjør akkurat det samme, kommer han aldri til å kjøre fort. Han har en stor jobb før starten i Sölden, sier han.

Det skulle heller ikke lykkes for Sebastian Foss Solevåg. Verdensmesteren fra Cortina d'Ampezzo var bare to og tre tideler bak teten på de første mellomtidene, men så kjørte han ut.

Relatert