SKIFTE: Landslagssjef Ståle Solbakken mener tiden er inne for at Kristoffer Ajer skifter klubb.
SKIFTE: Landslagssjef Ståle Solbakken mener tiden er inne for at Kristoffer Ajer skifter klubb. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB

Solbakken mener Ajer må bytte klubb

Landslagssjef Ståle Solbakken mener Kristoffer Ajer må forlate Celtic og finne en klubb i en av «de fem store» ligaene. Ajer vil ikke kommentere utspillet.

Til VG sier Solbakken at den 22-årige forsvarsspilleren ikke har nok utfordringer i hverdagen i den skotske klubben.

– Han bør gå til en av de fem store ligaene. Det skal han gjøre. Han har forutsetninger for å spille i alle de ligaene, sier Solbakken.

Som de fem store ligaene regnes Spania, Italia, Tyskland, England og Frankrike.

Hangeland: Som senior på juniornivå

Landslagssjefen får støtte av Brede Hangeland, den landslagsstopperen og -kapteinen som nå er en del av Solbakkens støtteapparat.

– I enkelte kamper han spiller i Skottland, ser han ut som en senior som spiller på juniornivå. Det er selvfølgelig fordi han er god, og dette er ikke kritikk mot skotsk liga, men han trenger å bli utfordret mer på å ta valg, på fart, på fysikk, på alt mulig. Hvis jeg var ham, ville jeg prøvd å komme meg til et høyere nivå, sier Hangeland.

Ingen kommentar

Kristoffer Ajer har ikke ønsket å kommentere saken overfor VG.

Ajer , som startet karrieren i Rælingen og Lillestrøm, var allerede som 16-åring kaptein for Start i eliteserien. Som 18-åring gikk han til Celtic, der det har blitt flere cup- og seriemesterskap. Han har 19 landskamper på seniornivå.

Ifølge VG har blant annet Newcastle United i Premier League og AC Milan i Serie A blitt nevnt i forbindelse med en mulig Ajer-overgang.

Relatert