Granerud var i kjempeform i «comebacket»: – Helt fantastisk

I to uker satt han isolert i Oberstdorf etter å ha testet positivt for korona under ski-VM. Nå er han hjemme igjen.

For første gang etter den positive koronatesten under ski-VM er Halvor Egner Granerud tilbake i hoppbakken.

Tirsdag kveld fikk skihopperen beskjeden om at han var koronafri. Dagen etter dro han hjem til Trondheim etter 14 dager i isolasjon i VM-byen Oberstdorf.

Det var en svært positiv Granerud som møtte TV 2 i Granåsen-bakken fredag.

– Det var helt fantastisk. Det var kjempegøy. Det er første gang jeg hopper i Norge i vinter, så det var kjempedeilig. Hoppene var bra, bakken var fantastisk, sier Granerud til TV 2.

Skihopperen må i karantene i Norge til tross for at han allerede har vært smittet, og ikke lenger har symptomer. Likevel har han fått dispensasjon til å få trene i hoppbakken.

– Vi har et fritak i hoppbakken, så lenge vi gjennomfører det på måten vi har fått lov til å hoppe på. Det er veldig enkelt å holde god avstand her.

Planica neste

Nordmannen kjente på flere av de vanlige koronasymptomene som manglende smaksans, feber og trøtthet. Men pilen har pekt oppover under isolasjonsperioden, og nå er han tilbake for fullt.

– Jeg hopper på et ekstremt høyt nivå her i dag, så hopper jeg sånne hopp vinner jeg hopprenn, smiler han.

Nå håper hoppstjernen å rekke verdenscupavslutningen i Planica i slutten av måneden.

– Jeg drar dit for å avslutte sesongen på best mulig vis. Flyten er ikke borte. Det var en kjempeøkt, sier hoppstjernen.

Etter å ha herjet i verdenscupen var nordmannen storfavoritt før mesterskapet i Oberstdorf, men Granerud dro fra mesterskapet uten en individuell medalje. Han tok sølv i blandet lag.

– Det høres sikkert litt rart ut, men etter at den første skuffelsen ga seg i VM, så var ti dager for meg selv i Tyskland uten noe jeg skulle egentlig litt deilig. Jeg tror jeg trengte en liten pause, forteller han.

Relatert