Gerrard anklaget motspiller for rasisme etter skandalekamp

Rangers-manager Steven Gerrard maner Uefa til å etterforske en Slavia Praha-spiller for rasistiske ytringer i torsdagens europaligakamp i Glasgow.

RASISME: Steven Gerrard mener at Glen Kamara ble utsatt for rasisme under torsdagens Europaliga-kamp. Foto: Andrew Milligan
RASISME: Steven Gerrard mener at Glen Kamara ble utsatt for rasisme under torsdagens Europaliga-kamp. Foto: Andrew Milligan

Ifølge den tidligere Liverpool-kapteinen ble Glen Kamara utsatt for rasisme i oppgjøret som endte med 0-2-tap og exit for Rangers.

– Han fortalte meg at det ble sagt rasistiske ting til ham. Jeg kjenner Glen, og jeg stoler 100 prosent på ham. Dette er virkelig skuffende. Jeg blir sur, sa Gerrard.

Det kokte fullstendig over i torsdagens kamp. En Slavia-spiller ble sparket to ganger av Rangers-spillerne mens han lå nede. I håndgemenget som oppsto etterpå kunne man se Slavia-spiller Ondrej Kúdela hviske noe i øret på Rangers-spiller Glen Kamara.

Kamara reagerte med sinne og rettet pekefingeren mot Kúdela, mens han ropte det som kunne høres ut som «rasist» til dommeren. Gerrard vil at fotballmyndighetene skal se på saken.

– Nå er det opp til Uefa (Det europeiske fotballforbundet). Jeg håper at det ikke blir feid under teppet, sa Rangers-sjefen.

Slavia Praha tar skarpt avstand fra rasismebeskyldningene. Den tsjekkiske klubben skriver på sine nettsider at anklagene mot Ondrej Kudela er «motbydelige».

«Slavia er en internasjonal klubb basert på respekt for våre motstandere og for alle folk og kulturer», står det i en uttalelse.

Rangers røk ut 1-3 sammenlagt i europaligaens åttedelsfinale. Klubben ble nylig kronet til skotsk seriemester for første gang på ti år.

(©NTB)