MØTER STORSPILLER: Casper Ruud skal opp mot Alexander Zverev i kvartfinalen i Mexico.
MØTER STORSPILLER: Casper Ruud skal opp mot Alexander Zverev i kvartfinalen i Mexico. Foto: Carlos Perez-gallardo

Ruud avanserte etter tie break - møter verdenssjuer i kvartfinalen

Casper Ruud (22) måtte jobbe for avansementet fra andre runde under ATP-turneringen i Acapulco, Mexico. Nå venter skandaleombruste Alexander Zverev i kvartfinalen.

Det første settet i nattens andrerundekamp mot useedede Tallon Griekspoor startet tøft for Casper Ruud (22), som måtte se seg slått 4-6. Etter å ha vunnet det andre settet 6-3 ble det dramatisk i det siste og avgjørende.

Obs på Ruud

Ruud trengte assistanse for ryggplager og ble presset av sin nederlandske motstander. 22-åringen trengte tie break for å hale seieren i land. Dermed er Ruud klar for kvartfinale. Der venter tyskeren Alexander Zverev, som tok seg videre etter å ha slått Laslo Djere i strake sett.

198 centimeter høye Zverev er ranket som nummer sju i verden og er forberedt på en tøff kamp mot Ruud. Nordmannen er på sin side ranket som verdens 25. beste tennisspiller. De to har aldri møttes i kamp før.

STORSPILLER: Alexander Zverev røk nylig ut av Australian Open i kvartfinalen. Tyskeren har tidligere en andreplass fra US Open som bestenotering i en Grand Slam.
STORSPILLER: Alexander Zverev røk nylig ut av Australian Open i kvartfinalen. Tyskeren har tidligere en andreplass fra US Open som bestenotering i en Grand Slam. Foto: Carlos Perez-gallardo

– Casper Ruud er en som har kommet seg oppover ekstremt raskt de siste månedene og årene. Han er definitivt en å se opp for, sier Zverev ifølge atptour.com.

Ekskjærester, vold og barn

Den 23-årige tyskeren er både god og lovende, men også omstridt utenfor banen. Spesielt når det kommer til kvinnelige bekjentskaper.

For å begynne med det siste først. For én uke siden ble Zverev far for aller første gang da vesle Mayla kom til verden. Barnet er et resultat av forholdet med den tyske modellen Brenda Patea, men de to er ikke sammen lenger. Faktisk er forholdet så dårlig at Patea har uttalt at hun ikke vil at Zverev skal ha noe med barnet å gjøre

– Jeg venter et barn fra Alex. Vi har ikke noen kommunikasjon med Alex akkurat nå, og ærlig talt har jeg ingen planer om å dele foreldrerett med ham. Men jeg vil gjøre alt for å forsikre meg om at barnet vokser opp i et harmonisk og skikkelig miljø. Jeg har muligheten til å oppdra barnet mitt alene, uttalte Patea i et intervju med Bild ifølge New York Post.

Zverev har tidligere sagt at alt er bra både på og utenfor banen, noe som har opprørt Patea.

– Selv om Brenda og jeg ikke er sammen lenger, har vi et godt forhold og jeg vil leve opp til ansvaret det er å være en far. Sammen vil vi ta vare på den vesle personen som vokser, sa Zverev.

I en spørsmålsrunde på Instagram i februar slo Patea tilbake mot uttalelsene til Zverev.

– Ok, siden mange spør om jeg har sett alle disse intervjuene med Alex i det siste, så lurer jeg virkelig på hva han ønsker å oppnå? Høydepunktet i livet? Han er fornøyd? Han er på et godt sted? Jeg tviler på det, fordi vi har ikke noen kontakt! Og så langt har det ikke kommet noe fra ham. Vi hadde kontakt for noen måneder siden, skrev Patea ifølge Yahoo Sports.

De to var sammen under tolv måneder etter å ha møttes på en kafé i Paris.

Dette er imidlertid ikke det eneste forholdet som har skapt overskrifter for Zverev. Han har tidligere vært sammen med Olya Sharypova. Tyskerens russiske eks-kjæreste beskyldte i fjor ham for både fysisk og psykisk vold.

Zverev skal ifølge Sharypova, som har fortalt sin historie i et stort intervju med Racquet Magazine, blant annet ha slått hodet hennes mot en vegg og forsøkt å kvele henne med en pute.

– Vi hadde et forhold, men det ble avsluttet for lang tid siden. Hvorfor Olga kommer med disse beskyldningene nå, det vet jeg bare ikke, har Zverev uttalt ifølge news.com.au.

Zverev har gjentatte ganger benektet påstandene fra eks-kjæresten.

– Dersom du ser på timingen, så legger du merke til at hun kom med beskyldningene etter det ble kjent at jeg og Branda venter barn. Før det har ikke jeg og Olga hatt kontakt på et år. Selv ikke da hun prøvde å bli sammen med meg igjen gjennom mine foreldre, men jeg ønsket ikke det. Jeg tror timingen sier alt, uttalte Zverev i et intervju med Bild.

Relatert