Ståle Solbakkens presenterte sin første landslagstropp og avslørte Norges nye kaptein

Norges nybakte landslagssjef Ståle Solbakken presenterte sine utvalgte til sin første tropp. Han har også utpekt ny kaptein for landslaget. Sjekk Solbakkens utvalgte og Norges nye kaptein!

Se Ståle Solbakkens første landslagstropp nederst i saken!

Det var knyttet stor spenning til hvem Ståle Solbakken ville ta ut i sin aller første landslagstropp. Solbakken erstattet som kjent Lars Lagerbäck i fjor høst, men først fredag kom svaret på hvem han foretrekker i troppen.

– Han har alle forutsetninger for å bli en god kaptein for Norge i mange år
Solbakken om valget av Ødegaard som kaptein

Han avslørte også hvem som erstatter Stefan Johansen som kaptein.

– Den nye kapteinen på landslaget blir Martin Ødegaard, sa Solbakken.

– Han ble valgt av meg etter en gjennomgang med støtteapparat og trenere, og så var det en følelse jeg hadde etter samtaler med spillere. Martin har levd et langt liv med fotballen allerede, i en av de største klubbene i de største ligaene. Han har en evne til å være en lagspiller på og utenfor banen, og har alle forutsetninger for å bli en god kaptein for Norge i mange år, utdypet Solbakken på pressekonferansen.

– Hva forventer du av Martin Ødegaard som kaptein?

- At han fortsatt føler seg fri på banen og utnytter det han er best på der. Samtidig har Martin levd et langt liv på det høyeste nivået, som jeg sa, og er vant til å stå i stormen på og utenfor banen. Han er en bunnsolid fyr på alle mulige måter, og godt likt av medspillere og støtteapparat. Han nyter generelt stor respekt av samtlige, og det tror jeg blir veldig bra, svarte Solbakken, som samtidig avslørte at han ikke hadde utpekt en visekaptein på landslaget foreløpig.

Han hyllet tidligere kaptein Stefan Johansen, som nylig offentliggjorte at han gir seg på landslaget.

– Jeg har hatt noen gode samtaler med Stefan Johansen. Stefan bestemte seg denne uken at det ikke er aktuelt å spille lenger på landslaget. Det er på sin plass å hylle ham for innsatsen på landslaget, sa Solbakken.

Viste troppen til Drillo før alle andre

– Den første som fikk troppen var faktisk Drillo
Ståle Solbakken

Spillere som Kristoffer Ajer, Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland var selvsagt bankers i troppen, men den nybakte landslagstreneren kom også med en del overraskelser. Patrick Berg fikk blant annet sjansen sammen med Kristian Thorstvedt, Jørgen Strand Larsen og Julian Ryerson.

– Den første som fikk troppen var faktisk Drillo, røpet Solbakken da han avslørte sine 30 utvalgte.

– Drillo sendte meg en melding og spurte om jeg ville komme innom og diskutere fotball en dag, og da syntes jeg det var en passende anledning å gi ham litt ferske news, konkluderte han om å ha vist troppen til Norges tidligere landslagstrenerhelt.

– Thorstvedt spiller dypere på midten, men er best rundt boksen og er en målscorer. Han er stor og flink og tung i feltet. Strand Larsen har prestert godt i lang tid, men er litt småskadet, sa Solbakken om to av overraskelsene han tok med i troppen.

Hyllet Braut Haaland

Han benyttet anledningen til å rose superstjernen Erling Braut Haaland, som har en sentral plass i Solbakkens planer.

– Vi har snakket litt sammen. Vi skal prøve å sette ham i så mange gode situasjoner som mulig, og dyrke ham for alt det er verdt. Samtidig er det kamper og situasjoner der det ikke går av seg selv. Da må han bruke fysikken og lagspilleren Haaland på best mulig måte for laget, poengterte han.

Solbakken avviste ikke at Braut Haaland blir en del av Martin Ødegaards kapteinsbind.

– Det er ikke akkurat sånn at jeg kan gå i dybden på det, jeg har aldri møtt spillerne. Men det er ikke et dårlig tips at han ligger tett på den kapteinssammensetningen. Jeg tror ikke Norsk Tipping gir noen store odds på at Haaland er tett på det, røpet Norges nye landslagssjef.

– Et naturlig valg

TV 2-ekspert Erik Huseklepp er ikke overrasket over at Solbakken tok ut en stor tropp.

– Han valgte en stor tropp, og det er fordi det kan komme utfordringer på grunn av koronaen, påpekte han, og fikk støtte av Jesper Mathisen.

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen.
TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen. Foto: Lise Åserud

– Det kan være ulike regler for ulike spillere for om de kommer fra rød sone, gul sone og så videre. Dette er ikke noe Solbakken kan bruke tid på. Troppen er rekordstor, og det skal være godt nok at det skal bli poeng, poengterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Både Mathisen og Ødegaard er ikke overrasket over kapteinsvalget.

– Det er naturlig at Martin Ødegaard ble valgt. Han har en utrolig respekt i den norske garderoben, mente Mathisen.

– Ja, han var en av de fire vi nevnte før uttaket. Men det er litt sånn blandete følelser. Slik Ødegaard fremstår ute på banen, så fremstår han som en kaptein. Han peker og dirigerer i Arsenal. Samtidig virker han rolig utenfor banen, og ikke den som skriker høyest. Men en kaptein trenger ikke nødvendigvis å gjøre det. Det er noe han kan vokse seg til. Det er et naturlig valg, men med litt blandete følelser, oppsummerte Huseklepp.

Her troppen til Ståle Solbakken:

Keepere: Rune Almenning Jarstein, André Hansen og Sten Grytebust og Kristoffer Klaesson

Forsvar: Birger Meling, Haitam Aleesami, Martin Linnes, Jonas Svensson, Julian Ryerson, Kristoffer Vassbakk Ajer, Stefan Strandberg, Ruben Gabrielsen, Stian Gregersen, Marius Lode, Leo Skiri Østigård

Midtbane: Fredrik Midtsjø, Mathias Normann, Morten Thorsby, Iver Fossum, Patrick Berg, Martin Ødegaard, Sander Berge, Mohamed Elyounoussi, Jens Petter Hauge, Mats Møller Dæhli

Angrep: Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Joshua King, Jørgen Strand Larsen, Kristian Thorstvedt, Tokmac Nguen

Disse kampene skal Norges A-landslag spille i 2021:

24/3: Gibraltar – Norge

27/3: Norge – Tyrkia (spilles i Spania)

30/3: Montenegro – Norge

1/9: Norge – Nederland

4/9: Latvia – Norge

7/9: Norge – Gibraltar

8/10: Tyrkia – Norge

11/10: Norge – Montenegro

13/11: Norge – Latvia

16/11: Nederland – Norge

* Alle inngår i VM-kvalifiseringen.

* I tillegg ligger det an til landskamper i forkant av EM-sluttspillet til sommeren. Der deltar ikke Norge.

Ståle Solbakkens første landslagstropp:

Landslagssjef Ståle Solbakken har tatt ut følgende tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Gibraltar (24/3), Tyrkia (27/3) og Montenegro (30/3).

Målvakter:

André Hansen (Rosenborg), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Sten Grytebust (FC København), Kristoffer Klaesson (Vålerenga).

Utespillere:

Birger Meling (Nimes), Haitam Aleesami (Rostov), Martin Linnes (Galatasaray), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Julian Ryerson (Union Berlin), Kristoffer Ajer (Celtic), Stefan Strandberg (Ural), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Stian Gregersen (Molde), Marius Lode (Bodø/Glimt), Leo Østigård (Coventry), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Mathias Normann (Rostov), Morten Thorsby (Sampdoria), Iver Fossum (AaB), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Martin Ødegaard (Arsenal), Sander Berge (Sheffield United), Mohamed Elyounoussi (Celtic), Jens Petter Hauge (Milan), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Alexander Sørloth (RB Leipzig), Joshua King (Everton), Jørgen Strand Larsen (Groningen), Kristian Thorstvedt (Genk), Tokmac Nguen (Ferencvaros).

Relatert