GJENVALGT: Thomas Bach ble gjenvalgt som IOC-president i dag, og kunne samtidig bringe nyheten om at alle OL- og Paralympics-utøvere vil få tilbud om gratis vaksine.
GJENVALGT: Thomas Bach ble gjenvalgt som IOC-president i dag, og kunne samtidig bringe nyheten om at alle OL- og Paralympics-utøvere vil få tilbud om gratis vaksine. Foto: Greg Martin

IOC kjøper kinesiske vaksiner til OL

Den internasjonale olympiske komité (IOC) skaffer koronavaksiner fra Kina til sommerens Tokyo-OL og vinterlekene i Beijing neste år.

Nyheten ble kjent under den pågående IOC-kongressen.

Utøvere får dermed et tilbud om gratis vaksine før avreise. Det vil gjelde i både OL og Paralympics, opplyser IOC-president Thomas Bach.

Olympiatoppen har understreket at de ikke ønsker at norske utøvere skal snike i vaksinekøen her hjemme. Toppidrettssjef Tore Øvrebø sa i februar at han var klar til å sende det norske laget uvaksinert til lekene i Japan om vaksineringen i Norge ikke hadde kommet langt nok til også å dekke idrettsutøvere.

Under IOC-kongressen understreket Bach at man ikke vil hoppe foran i vaksinekøen og at man heller ikke kommer til å tvinge noen av utøverne til å vaksinere seg. Ifølge insidethegamez.biz har allerede Litauen, Ungarn, Serbia og Israel startet prosessen med å vaksinere sine egne OL- og Paralympics-delegasjoner.

(©NTB/TV 2)

Relatert