Hylles av norske spisshelter: – Grisk, et monster og bedre enn Zlatan

Superlativene står i kø når norske spisshelter skal beskrive Erling Braut Haaland.

Se hele innslaget med Sigurd Rushfeldt, Erik Nevland, Jostein Flo og Gøran Sørloth i vinduet øverst!

Etter to mål i tirsdagens oppgjør mot Sevilla står Erling Braut Haaland med 20 mål på kun 14 kamper i Champions League.

Haalands eventyr blir bare større og større, og jærbuen hylles av norske spisshelter.

– Han minner om Zlatan på noen områder, men Erling er enda raskere. Han trenger ikke å bli sammenlignet med noen. Nå er han så god at det er andre som må sammenlignes med ham, sier Sigurd Rushfeldt.

Den tidligere Austria Wien-spissen tror Haaland vil holde toppnivået resten av karrieren.

– I beste fall så har vi 20 gode år til foran oss, i hvert fall 15 år. Det er ikke usannsynlig at han kan være på topp til han er 35 år, mener Rushfeldt.

– Han er grisk

At Haaland har en mentalitet som skiller seg fra mengden er nettopp det som gjør ham så god, mener tidligere Sheffield United-spiss Jostein Flo.

– Han har en råskap som er helt unik, legger listen høyt og er uredd, sier Flo og fortsetter:

– I går bommet han på en straffe, presset var stort og så setter han den neste. Redselen for å bomme er veldig liten når han får en scoringsmulighet, og han tenker mer på hva han kan oppnå. Han er grisk, tenker mål og har en enorm entusiasme og vilje til å score.

Scoringssulten er kanskje det Erik Nevland har latt seg imponere mest av.

– Om han har scoret ett, to, tre mål, så jakter han alltid det neste. Det er kanskje sammenlignbart med Ronaldo på sitt beste, mener den tidligere Fulham- og Viking-angriperen.

– Et monster fra en annen verden

Til nå har Haaland-toget fosset fremover og det ser ikke ut til å stoppe med det første. Gøran Sørloth, som scoret 15 mål på sine 55 landskamper i karrieren, mener det er spesielt at Haaland ikke har hatt en formdupp ennå.

– Som spiss kan du ha en periode der ting går veldig bra og på automatikk, men så kan det bli en stopper der du føler litt motgang og mister litt selvtillit. Erling er ikke kommet dit ennå, og det er ikke sikkert det skjer heller, for han er et monster fra en annen verden, sier Sørloth.

– Han har masse selvtillit og relasjonsbiten med lagkameratene blir bare bedre og bedre. Når du har de to tingene samstemt, blir det dynamitt. En stor pakke dynamitt, understreker den tidligere Rosenborg- og Bursaspor-spissen.

Må ikke forhaste seg

Haalands suksess har fått overgangsryktene til å svirre. Real Madrid, Barcelona og Manchester United har vært nevnte klubber som ønsker å sikre seg nordmannen. Men bør han forlate Borussia Dortmund allerede til neste sesong?

– Han er ung, lærer noe hele tiden og er i en fantastisk fin klubb der han er nå. Han må ikke bli for hastig, og bare nyte denne tiden og bli enda bedre på områder der han ikke er best, er rådet fra Sørloth.

Det er Flo enig i, men...

– Han er på en åpen scene som de beste klubbene ser på. Jeg tror Real Madrid og Barcelona vil være veldig ivrige på å hente ham, sier Flo.

– Han er på en bra plass nå og har ingen hast i å dra noe sted, men det kommer nok til å komme noen svært attraktive klubber på banen som kanskje blir vanskelig å si nei til, supplerer Rushfeldt.

– Som Manchester United-supporter vil jeg veldig gjerne se ham i United-drakt, men det hadde vært artig å se ham i Barcelona. Det ville vært stort for norsk fotball, sier Nevland.

Relatert