HJELPERYTTER: Edvald Boasson Hagen, her fra tirsdagens tempoetappe i Paris-Nice, har så langt måtte ofre egne sjanser til fordel for lagkamerat Anthony Turgis. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP.
HJELPERYTTER: Edvald Boasson Hagen, her fra tirsdagens tempoetappe i Paris-Nice, har så langt måtte ofre egne sjanser til fordel for lagkamerat Anthony Turgis. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP.

Bekymret for Boasson-Hagens nye rolle: - Skjønner ingenting av det

Mads Kaggestad liker ikke det han ser i Paris-Nice, hvor Edvald Boasson Hagen har blitt satt til å hjelpe en lagkamerat i stedet for å sykle for egne resultater.

Se onsdagens etappe i Paris-Nice på TV 2 Sumo og Sport 2 kl. 14.30.

Nordmannen sykler for tiden etapperittet Paris-Nice.

Begge de to første etappene ville ha passet en Boasson-Hagen i godt, gammelt slag som hånd i hanske, men den nye Total Direct Energie-rytteren ble i stedet satt til å taue på lagkamerat Anthony Turgis inn mot finalene.

Bare så det er sagt: Turgis er et av fransk sykkelsports største fremtidshåp, ble nylig nummer to i Kuurne-Brussel-Kuurne og tok en sterk fjerdeplass i Flandern rundt i fjor.

Ergo er ikke Turgis noen hvem som helst, men Mads Kaggestad er ikke nådig i sin dom over prioriteringene til Boasson-Hagens nye franske arbeidsgiver.

– Jeg skjønner ikke noe av det. Turgis er ingen kandidat i sammendraget – med mindre det har skjedd noe utrolig over vinteren. Ja, han er en god klassikerrytter, men han er ingen spurter. Så jeg har ingen forståelse for taktikken til Direct Energie. Jeg skjønner ikke hva de driver med, sier TV 2s sykkelekspert.

– Kanskje han burde ha hevet stemmen

Boasson-Hagen var før start på etappe to klar på hvilke oppgaver han har fått.

– Jobben min på etappe en var å holde Anthony i front, og jeg gjorde en OK jobb helt til to kilometer gjenstod. Også i dag (mandag) blir jobben å holde han i front. Det er han som er hovedspurteren, fortalte nordmannen i intervju med TV 2.

Med tanke på at Turgis så langt i karrieren har seks triumfer på CV-en, mens Boasson-Hagen har 81, mener Kaggestad at nordmannen i større grad burde ta ordet på lagmøtene når taktikken diskuteres.

– Han er proff og gjør det han får beskjed om. Kanskje han burde ha hevet stemmen og spurt om noen andre kunne ha gjort den jobben og si «jeg føler meg bra og har lyst til å kjempe om noken gode plasseringer. Jeg kan i alle fall bli topp 10»? sier Kaggestad.

Øyner Paris-Roubaix

Turgis står igjen med en 20.plass og en ellevteplass etter de to første etappene. Neste mulighet for tospannet Turgis-Boasson-Hagen blir sannsynligvis ikke før på torsdag, da onsdagens fjerde etappe går i mål på toppen av den tøffe stigningen Chiroubles.

Torsdagens etappe bør passe spurterne og klassikerrytterne i feltet, før de tre siste etappene av Paris-Nice i all hovedsak handler om klatrerne og sammenlagtrytterne.

Rittet er Boasson-Hagens femte for sesongen. Første mål for nordmannen er, nær sagt som alltid, Paris-Roubaix tidlig i april.

Relatert