ROM-INTERESSERT: Magnus Carlsen ser paralleller mellom verdensrommet og sjakk. Foto: Carina Johansen
ROM-INTERESSERT: Magnus Carlsen ser paralleller mellom verdensrommet og sjakk. Foto: Carina Johansen

Carlsen-samarbeid med romforskere

I sin neste sjakkturnering ønsker Magnus Carlsen (30) å skape oppmerksomhet rundt den ideelle organisasjonen Breakthrough Initiatives.

For sin neste sjakkturnering, Magnus Carlsen Invitational, har verdenseneren inngått et samarbeid med Breakthrough Initiatives og Breakthrough Junior Challenge.

Partnerskapet skal feire at det er 60 år siden Jurij Gagarin ble det første mennesket i verdensrommet.

Vil skape oppmerksomhet

Breakthrough Initiatives er en ideell organisasjon som driver en rekke romforskningsprogrammer og Breakthrough Junior Challenge er en vitenskapelig videokonkurranse for ungdommer.

– Breakthrough Prize Foundation er en fantastisk ideell organisasjon. Jeg har vært involvert med de fra starten av og er alltid nysgjerrig og fascinert av deres arbeid med å utforske liv i universet. Med dette samarbeidet håper jeg de beste sjakkspillerne i verden kan komme sammen og gi større oppmerksomhet rundt Breakthrough Junior Challenge, som inspirerer studenter fra hele verden til å utforske deres favoritter blant vitenskapelige teorier, sier Carlsen i en pressemelding.

Han trekker paralleller mellom verdensrommet og sjakk:

– Akkurat som verdensrommet, så er sjakk uendelig. Det er faktisk flere potensielle trekk i sjakk enn det er atomer i universet.

Jakter første seier

Magnus Carlsen Invitational-turneringen spilles 13.-21. mars og er den fjerde av ti sjakkturneringer som er del av Champions Chess Tour 2021. Carlsen jakter fortsatt på sin første turneringsseier i år. Sammenlagt ligger 30-åringen på tredjeplass i touren, etter å ha tapt to finaler og en kvartfinale.

Turneringen spilles over nett og flere av verdens beste spillere, som Levon Aronian, Anish Giri, Sergej Karjakin og Wesley So, skal delta.

Første dag av Magnus Carlsen Invitational kan du se på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo lørdag 13. mars kl. 16.30.

Relatert