SAMME ÅRSKULL: Viktor Hovland og Sturla Holm Lægreid er verdensstjerner i hver sin idrett.
SAMME ÅRSKULL: Viktor Hovland og Sturla Holm Lægreid er verdensstjerner i hver sin idrett. Foto: NTB.

– Kan ikke sette ord på hvor imponerende det er

Sturla Holm Lægreid og Viktor Hovland er i verdenstoppen i hver sin idrett. Lægreid er meget imponert over sin tidligere WANG-klassekamerat.

– Jeg blir veldig inspirert av det han driver med. Det er helt rått. Han bedriver stor idrett om dagen, sier Lægreid om Hovland.

De er begge født i 1997 og gikk på WANG Toppidrettsgymnas fra 2013 til 2016.

– Jeg står faktisk og blir bedre på å putte her på rommet mitt nå. Så inspirert har jeg blitt, sier Lægreid og ler, mens han lader opp til nye verdenscuprenn i skiskyting i Nove Mesto.

Mens Lægreid er en av verdens beste skiskyttere og vant fire VM-gull i Pokljuka tidligere i år, er Hovland nummer 13 på verdensrankingen etter en rekke gode resultater i store PGA-turneringer det siste året.

– Vi pratet en del sammen, men gikk i forskjellige klasser. Han var jo ute og reiste nesten hele tiden, men vi snakket litt i gangene og sånt, sier Lægreid.

Hovland skuffet i helgens PGA-turnering i Florida, men har vært topp fem i fire av de siste seks turneringene. I tillegg har han ikke misset en cut siden Honda Classic 1. mars 2020. Det er 22 turneringer siden.

– I tillegg er jo golf en så utrolig stor idrett. Jeg som skiskytter kan ikke sette ord på det. Vi tenker jo at skiskyting, men golf … Det er helt vanvittig, sier Lægreid og avslutter:

– Viktor hadde alltid troen på seg selv. Han viser at ingenting er umulig.

(©NTB)

Relatert