Klæbo: – Dette føles ut som den tøffeste dagen i hele min karriere

Johannes Høsflot Klæbo (24) nektet å snakke med pressen etter femmila. Nå åpner han opp om den tøffe dagen.

– Dette føles ut som den tøffeste dagen i hele min karriere, skriver Klæbo på Instagram.

– Akkurat nå er alt mørkt, men jeg kommer tilbake. Jeg trenger bare litt tid, skriver trønderen.

Han skriver også at femmila var hovedmålet for sesongen hans. Noe som gjør diskingen enda tøffere. Senere søndag kveld kom Emil Iversen med en melding på sin instagram, som du ser nedenfor:

Johannes Høsflot Klæbo krysset mållinjen først etter søndagens femmil, men etter målgang ble han disket. Da hadde han allerede fått utlevert og tatt på seg trøya som viste at han var verdensmester.

Se hendelsen som fikk Klæbo disket øverst! (Video med tillatelse fra NRK)

Inn på oppløpet oppsto det en situasjon der Aleksandr Bolsjunovs stav knakk. Reprisen viste at nordmannens kom borti russeren og han fikk da staven sin mellom beina. Han måtte da gå siste del av oppløpet med én stav.

Russeren gikk i mål som nummer tre, etter at også Emil Iversen hadde kommet seg forbi ham.

– Jeg skal være forsiktig med å si hva jeg tenker nå, men jeg er uansett veldig skuffet over hvordan FIS håndterte situasjonen og avgjørelsen de tok.

Russerne leverte protest etter at Aleksandr Bolsjunovs stav knakk. De fikk medhold i protesten, og Norge svarte med å protestere mot avgjørelsen. Denne fikk de ikke medhold i.

Dermed ble Klæbo disket, mens Emil Iversen ble kronet til gullvinner. Bolsjunov fikk sølvmedaljen.

Pappa Håkon Klæbo synes det hele bare er trist. Han forteller at sønnen var svært skuffet da de snakket sammen søndag kveld.

– Han føler seg rett og slett dømt helt bort av FIS. Jeg har full forståelse for den følelsen som Johannes sitter med nå. Dette fortjente han ikke, sier Håkon Klæbo til NTB.

– Morfar Kåre og jeg vet hvor mye arbeid som er lagt ned før denne femmila, og dette skulle være hans store løp. Det ble det virkelig. Han er en vinner, men FIS ville det annerledes. Dette er bare trist, sier Klæbos far.

Relatert