Bolsjunov i tårer etter dramaet – så nektet han å ta på seg medaljen

Russeren var sønderknust ved målgang. Så ble Johannes Høsflot Klæbo disket fra gullet.

Aleksandr Bolsjunov nektet å ta på seg sølvmedaljen under medaljeseremonien etter femmila. I hans øyne skulle det vært gull.

– Etter min mening var det kun to som fortjente å vinne her. Jeg eller Johannes – ikke Emil Iversen, sier Bolsjunov til TV 2 via sin tolk.

Det ble fullstendig kaos da Johannes Høsflot Klæbo spurtet inn til seier i Oberstdorf. Da nordmannen og Bolsjunov kom inn mot mål knakk staven til russeren. Med én stav slet russeren med å få opp farten og Emil Iversen snek seg også forbi. Dermed sto Bolsjunov igjen med brones.

Hendelsen fikk Russland til å legge inn protest. Denne fikk de medhold i og Klæbo ble diskvalifisert.

Norge la inn en protest på diskvalifiseringen, men den ble avvist. Under medaljeseremonien fikk Iversen gull, Bolsjunov sølv og Simen Hegstad Krüger bronse.

Se videoen hvor Bolsjunov nekter å ta på seg medaljen øverst! (Bilder med tillatelse fra NRK)

Etter spurten satte russeren seg ned i snøen i tårer.

– Hvis jeg var i Klæbos posisjon, er jeg hundre prosent sikker på at jeg ville blitt disket, sa russeren til NRK via sin tolk en stund før avgjørelsen.

Nektet å ta på seg sølvmedaljen

Bolsjunov skal ha sagt til russisk TV at han ville boikotte medaljeseremonien dersom Klæbo fikk beholde gullet, ifølge NRKs reportere under vintersportsendingen.

Over én time etter at utøverne gikk i mål kom beskjeden om at Klæbo var diskvalifisert etter at Norges protest på protesten var avvist. Dermed ble Emil Iversen kåret til verdensmester.

Russeren stilte opp og tok imot sølvmedaljen han fikk etter at Klæbo var disket. Bolsjunov gjorde ingen grimaser og tok heller ikke på seg medaljen.

Johannes Høsflot Klæbo gikk bort for å trøste rivalen etter spurtdramaet.
Johannes Høsflot Klæbo gikk bort for å trøste rivalen etter spurtdramaet. Foto: Lise Åserud

NRKs kameraer snappet også opp deler av en samtale mellom Klæbo og sprinttrener Arild Monsen.

– Hvis jeg blir disket nå, drar jeg rett ned. Jeg går ikke i mediesonen da, sa trønderen.

Klæbo ble spurt om hvordan han syntes det var å se Bolsjunov så trist etterpå. Trønderen gikk også bort for å trøste rivalen.

– Jeg synes det er skikkelig kjipt, selvfølgelig. Det er det som gjør at det kanskje blir en litt bitter avslutning her. Vi får bare vente og se hva som skjer nå, sa Klæbo til NRK.

Få med deg alt om dramaet og reaksjoner her:

Relatert