PRESSET: Nedrykkstruede Steve Bruce er på jakt etter to ting i sesongavslutningen: Poeng og en muldvarp i egen klubb.
PRESSET: Nedrykkstruede Steve Bruce er på jakt etter to ting i sesongavslutningen: Poeng og en muldvarp i egen klubb. Foto: Richard Sellars

Premier League-sjef raser – har startet rottejakt i egen klubb

Et Steve Bruce-intervju er roten til Newcastle-stormen den siste uken.

– Jeg kunne ha håndtert intervjuet etter kampen bedre, medgir Newcastle-manageren en knapp uke senere, ifølge The Times.

Lørdag rotet Newcastle bort ledelsen mot Wolverhampton. Et hardt slag for en klubb som har slitt tungt i lang tid og for alvor er blitt koblet på i nedrykksstriden.

Wolverhamptons mål kom like etter at Matt Ritchie var blitt byttet inn. Skotten er anvendelig og kan spille både back og kant.

Bruce la skylden på dårlig forsvarsspill etter kampen. I tillegg sa han at Ritchie ikke hadde klart å viderebringe de taktiske instruksjonene han fikk med seg raskt nok til lagkompisene.

Det skal ha ført til at laget var i ubalanse da Wolves utlignet.

– Vi får ta det til oss og gi instruksjonene fra sidelinjen, sa Bruce til Sky Sports.

Dette skal ha irritert Ritchie. Han skal ha ringt Bruce etter kampen for å lette på trykket. Svaret han fikk var at de kunne snakkes når spillerne var tilbake på treningsfeltet, ifølge Daily Mail. Den britiske avisen var først ute med nyheten om feiden.

– Feiging

Skal man tro avisen, fikk Ritchie høre fra assistenttreneren at han kunne ta turen opp på Bruces kontor noen dager senere. Det skal spilleren ha nektet, før han kalte Bruce en feiging overfor assistenten.

Bruce var angivelig fysisk da han konfronterte Ritchie med feiging-utspillet. Så skal spilleren ha svart «du har ikke gjort en dritt for meg», før han kalte ham en feiging igjen.

Steve Bruce skal ha svart syrlig:

– Hva skal du gjøre? Fortelle det til Lee Charnley?

Angivelig en referanse til at flere av spillerne skal uttrykt misnøye til Newcastle-direktøren, skriver Daily Mail.

KONFLIKT: Matt Ritchie skal ha beklaget etter feiden på treningsfeltet.
KONFLIKT: Matt Ritchie skal ha beklaget etter feiden på treningsfeltet. Foto: Alex Pantling

Under pressekonferansen fredag bekrefter Bruce at det var en episode mellom ham og Ritchie. Han avdramatiserer imidlertid situasjonen.

– Det skjer ofte på treningsfeltet. Du leder 25 menn. Det er mye følelser i spill, sterke konkurranseinstinkt og da skjer dessverre disse tingene. Og dessverre for oss i Newcastle, blir disse tingene dratt ut av proporsjoner, hevder Bruce, ifølge The Times.

Rottejakten er startet

Han forteller at Ritchie har beklaget og sier at han er ferdig med saken. Men helt ferdig virker han ikke å være.

Newcastle-sjefen irriterer seg over at det lekkes saker fra treningsfeltet.

– Dessverre har journalisten en kilde i og rundt klubben som mater ham. Det er skuffende, og vi prøver å finne synderen, slår Bruce fast.

– Frykter du at kilden er noen fra innsiden?

– Det må det være. Det er den største skuffelsen, og det skjer litt for ofte. Vi skal gjøre vårt ytterste for å finne ut hvem det er, varsler han.

Ifølge The Telegraph ble journalisten bak saken utestengt fra pressekonferansen. På Twitter tar han til motmæle.

– Få orden på ditt eget hjem, og sakene vil ikke oppstå, skriver Daily Mails Craig Hope.

Selv anklaget for lekkasjer

På toppen av det hele er Bruce selv blitt anklaget for å lekke klubbnyheter. Mot Wolverhampton bestemte manageren seg for å vrake Karl Darlow. Engelskmannen hadde vært lagets keeper i samtlige ligakamper denne sesongen.

SPEKULASJONER: Steve Bruce benekter på det sterkeste at han stod bak Karl Darlow-lekkasjen.
SPEKULASJONER: Steve Bruce benekter på det sterkeste at han stod bak Karl Darlow-lekkasjen. Foto: Stu Forster

Engelsk presse skal ha skrevet om vrakingen tre dager før Darlow fikk beskjeden. Ifølge Daily Mail var Newcastle-spillerne forferdet over at mediene fikk informasjonen først.

– Det har lenge vært et søk om hvem som lekker saker fra treningsfeltet. Manageren har stått og sett på at spillere og trenere anklager hverandre, men han er den største lekkasjen av alle, siterer avisen en anonym kilde på.

Påstanden får Bruce til å se rødt.

– Saken som omgår Karl Darlow – at jeg ville gått til en journalist og gitt dem en eksklusiv sak om at han ikke skulle spille i helgen – jeg synes det er helt grusomt. Hvis jeg tenkte at jeg hadde det i meg, ville jeg sagt opp i morgen, sier Newcastle-sjefen.

– Det er simpelthen ikke sant. Det er urettferdig overfor Karl, og det er gjennom de siste 18 månedene den tøffeste avgjørelsen jeg har tatt, fortsetter han.

Så får man se om Tyneside-klubben får orden på sakene. De står med tre kamper uten seier, og er tre poeng foran Fulham på nedrykksplass. Newcastle har imidlertid én kamp mindre spilt.

Relatert