Riiber på tredjeplass etter hopprennet

Jakten på det tredje VM-gullet i Oberstdorf startet bra for Jarl Magnus Riiber. Etter hopprennet ligger 23-åringen på tredjeplass med 37 sekunder opp til gullplassen.

Følg ski-VM i TV 2s livesenter. Vi sender direkte fra TV-stua under kvinnenes stafett fra kl. 13.05.

Norge har gjort rent bord hittil i kombinert-konkurransene under ski-VM i Oberstdorf.

Jarl Magnus Riiber (23) sørget for norsk gull i den første øvelsen. Lagkonkurransen gikk også til Norge etter at Espen Bjørnstad, Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro og Riiber sikret norsk gull.

I storbakken torsdag startet jakten på Riibers tredje gull i Oberstdorf bra med et svev på 135 meter. Det gir en tredjeplass før langrennsdelen.

Se hoppet øverst på siden (video med tillatelse fra NRK)

Riiber har 37 sekunder opp til Johannes Lamparter på førsteplass. Akito Watabe har 22 sekunder opp til den østerrikske lederen.

– Gullmuligheten er absolutt til stede, men han må jobbe for å hente Lamparter. Det er min spådom i dag, sa NRK-ekspert Fred Børre Lundberg.

Langrennsdelen starter klokken 15.15.

Espen Andersen er nest beste nordmann etter hopprennet med en niendeplass. Han har ett minutt og 49 sekunder opp til Lamparter. Jens Luraas Oftebro følger om lag minuttet bak der igjen. Jørgen Graabak leverte et svakt hopp og la seg inn på 29. plass - tre minutt og 29 sekunder bak lederen.

Relatert