Apeks under forrige sluttspill. Ole Kristian «Marcelious» Langan og Martin «Nasty» Garvik i fokus. Foto: Stillbilde hentet fra TV 2s dekning av sluttspillet.
Apeks under forrige sluttspill. Ole Kristian «Marcelious» Langan og Martin «Nasty» Garvik i fokus. Foto: Stillbilde hentet fra TV 2s dekning av sluttspillet.

Ny ligaleder i Telialigaen

Runde seks i Telialigaen gikk av stabelen mandag kveld. TV-kampen var toppoppgjøret mellom 777 og den regjerende mesteren Apeks. Det skulle vise seg å bli en jevn affære.

Før kveldens runde lå lagene på delt førsteplass i ligaen, men etter kveldens resultater har Oilers tatt seg forbi.

Apeks og 777 ligger dermed på en delt andreplass etter denne runden.

– Revansjesugen

Kapteinen til 777, Kristian «akEz» Kornbakk, spilte tidligere for Apeks. Der ble han benket, men fikk fort en ny mulighet i 777.

Sportslig leder i den nye klubben, Tommy Monsen, var i forkant av kampen sikker på at Kornbakk var revansjesugen.

– Det er klart «akEz» er interessert i å slå gamleklubben. Om jeg hadde vært i hans posisjon, så hadde jeg i hvert fall vært enormt sulten på å levere en god prestasjon, sa Tommy Monsen til Gamer.no i forkant av kampen.

TV 2 snakket med Mikael «mikki» Gaup fra 777 etter kampen mandag keld, og han var skuffet over resultatet.

– Jeg er litt skuffet. Vi skulle levert bedre på vertigo, men vi ble bare overkjørt på vår offensive side. Det var en «off-dag» for oss på vertigo, sier Mikael.

Apeks spiller denne sesongen med et reservepreget lag, da hovedlaget består av fire svensker. I Telialigaen må man stille med minst tre nordmenn.

Gaup mener derimot at laget oppleves ganske likt, selv med andre spillere.

– Jeg følte ikke det var så stor forskjell. De pleier alltid å spille løst og ledig, og vi visste hva vi skulle forvente i dag. Men selv om vi hadde god innsikt, så har de meget sterke individuelle spillere som treffer godt, sier Mikael Gaup.

— Det er sluttspillet som teller

Tabellen etter runde 6

1) Oilers
2) 777
2) Apeks
4) Foxed Gaming Power
5) STB Momentum
6) Nordavind DNB Talent
7) Fact Revolution
8) Team Midgard
8) Wizard
10) Bifrost

Det ordinære seriespillet bestemmer hvem som kvalifiserer seg til sluttspillet i Telialigaen.

Ved endt seriespill er det de fire beste lagene som tar seg videre, og laget som ligger på førsteplass får i tillegg lov til å bestemme hvem som møter hvem i semifinalene.

Trener i Apeks, Pål «Polly» Kammen, er ikke så opptatt av hvordan seriespillet går. Det eneste han bryr seg om er å kvalifisere seg til sluttspillet. Og det er først kampene i sluttspillet som teller.

– Både vi og de (777 journ. anm.) vet nok at det er i sluttspillet det teller, så selv om det gir et lite mentalt overtak til den som vinner i denne kampen, så er det i sluttspillet det skal avgjøres, uttalte Kammen til Gamer.no i forkant av kveldens kamp.

Slik spilles Telialigaen

Telialigaen er en norsk e-sportliga som har divisjoner i forskjellige spilltitler. Ligaen har totalt over 930 lag som deltar på tvers av divisjoner og avdelinger.

Man starter i laveste divisjon, og kan deretter spille seg til opprykk hele veien til førstedivisjon. I førstedivisjon spiller man ordinært seriespill online, og deretter vil de fire beste lagene kvalifisere seg til sluttspill som spilles offline («on site») med publikum.

Telialigaen er de facto-turneringen for e-sport i Norge, og er den største nasjonale e-sportligaen i Europa.

TV-kampen ser du gratis på TV 2 Sumo.

Relatert