SENSASJON: Eirik Ulland Andersen og Molde sto for en aldri så liten sensasjon mot Hoffenheim. Nå jaktes alle fordeler mot spanske Granada. Foto: Ralph Orlowski
SENSASJON: Eirik Ulland Andersen og Molde sto for en aldri så liten sensasjon mot Hoffenheim. Nå jaktes alle fordeler mot spanske Granada. Foto: Ralph Orlowski

Molde vil tvinge Granada ut av Spania – kan ende opp i Ungarn

Molde jakter på sportslig fordel i kampen om Europaliga-avansement.

Molde lader opp til åttedelsfinale i Europa League i spanske Benidorm, men hjemmekampen (!) mot Granada ønsker moldenserne helst ikke å spille på spansk jord.

Derfor jobber man nå med et annet alternativ.

– Ja, vi ønsker oss den fordelen at vi ønsker å tvinge Granada ut av «deres» hjemmebane. Vi spiller tross alt om å kvalifisere oss til en kvartfinale, og da ønsker vi å komme oss et sted de ikke føler seg helt hjemme, sier Molde-trener Erling Moe til TV 2.

Det er de strenge innreisereglene til Norge som har gjort at Molde har gitt opp håpet om å spille kampen i Norge. I utgangspunktet var Molde-leirens håp å spille «hjemmekampen» på kunstgress, men det ser det ikke ut til at Molde får sjansen til.

– Dessverre ser det slik ut, sier Molde-direktør Ole Erik Stavrum.

Forklaringen på det er todelt: Svært mange land tillater ikke at Molde kan spille kampen i sitt land. Dessuten må oppgjøret ifølge Uefas regler spiller på en stadion som allerede har Champions League- eller Europa League-kamper i år.

Mot Hoffenheim sist spilte Molde i spanske Villarreal. Den stadion var uansett uaktuell denne gang siden Villarreal har hjemmekamp samtidig.

Ungarn trolig alternativet

Ifølge Stavrum regner man med at det blir klart i løpet av kvelden eller morgendagen hvor kampen skal spilles.

Det heteste alternativet, slik TV 2 forstår det, er at kampen blir spilt i Ungarn. Det bekrefter Moe og Stavrum.

– Det er et av alternativene i alle fall, sier Stavrum.

Nasjonalarenaen Ferenc Puskás stadion er i så fall det heteste alternativet.

– Om jeg er fornøyd med det eller ikke... Tja, det er ikke så mange alternativ sånn det er blitt. Det er vanskelige tider og da kan man ikke gjøre så mye med ting man ikke får gjort noe med, sier Erling Moe.

Tidligere i dag skrev TV 2s Per Angell Berntsen om hvordan Erna Solberg har gratulert norske idrettsprestasjoner i utlandet den siste tiden – uten at idretten tillates i Norge.

Det har også Erling Moe, som altså nektes å spille i Molde, stusset på.

– Det er jo litt spesielt, det må jeg si. Vi verner såpass mye om vårt eget, men hyller likevel det som skjer der ute. Så er vi ikke der at vi ønsker å være med på å si så mye om det ellers. Men det er jo litt spesielt, sier han.

Relatert